[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzeme :
500 gr. orta yağlı dana kıyması,
1 baş soğan
3 adet domates
2 � 3 dilim ekmek içi.
Maydanoz,
tuz,
karabiber,
Kimyon,
1 yumurta.
Yapılışı :
2 defa çekilmiş kıymanın içine, 1 baş rendelenmiş so ğan, ıslatıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber,
kimyon ve maydanozu çok ince kıyarak koyunuz. Et yağlı olursa 1 ta ne
yumurta da kırabilirsiniz. Bütün malzemeyi iyice yoğur-duktan sonra
buzdolabında yarım saat bekletiniz. Islak avuç içinde köftelere oval
veya istediğiniz şeklî verdikten sonra kızartıp bir tepsiye diziniz.
Tavada kalan yağa kabukları so yulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış
domates veya su landırılmış salça koyup 1-2 dakika kavurunuz. 1 çay bar
dağı su koyun kaynatınız ve tepsideki köftelerin üzerine dökünüz. Kapak
örtüp 5-10 dakika pişirdikten sonra kızar mış patatesle servis yapınız.