MALZEMELER
Dış Malzemesi
1/2kilo ince bulgur
1/2
kilo orta boy bulgur
1/2 kilo yağsız sinirsiz kıyma
2 avuç
un
2 yemek kaşığı biber salçası
Pulbibier ,tuz , kimyon
İç
Malzemesi
1 kilo yağlı kıyma
5 adet kuru soğan
150
gram iri çekilmiş ceviz
1,5 paket margarin
Tuz
,karabiber, nane, pulbiber, kimyon
1/2 demet maydonoz
YAPILIŞI
Dışının
Hazırlanması
Bulgur soğuk suyla kısır gibi az suyla ıslatılır,
yarım saat bekler ilk önce salça
ve baharatlarla bulgur yoğrulur
sonra et ilave edilip eller soğuk su ile ıslatılıp
sakız gibi
olana kadar yoğrulur, 2 avuç un ilave edilip tekrar yoğrulur.
İçinin
Hazırlanması
Soğanlar küçük doğranır süzgeçte yıkanır eritilmiş
yağda soğanlar kavrulur kıy-
ma ilave edilir iyice kavrulur tuz,
karabiber, pulbiber, kimyon, nane ilave edilir,
ateşten alınır
maydonozu cevizi katılır soğutulup buzlukta donması beklenir.
Hazırlanması
Yoğurduğumuz
bulgurlu , etli hamurdan yumurta kadar kopartılıp çok ince açılır
iç
malzemesi konulup kapatılır kaynayan tuzlu ve az limon sıkılmış suda 5
dakika
haşlanır.
NOT: İstenirse yağda kızartılır.