* Yarım kg kıyma (köftelik) * 5 Adet yumurta * 1 Adet yumurta akı * 1 Adet kuru soğan * 2 Dilim bayat ekmek içi * 1 Yemek kaşığı sıvı yağ * Yarım demet maydanoz (ince ince kıyılmış) * Tuz-karabiber-pul biber * Galeta unu * Kızartmak için sıvı yağ
1. Kıymayı yoğurma kabına alın. 2. Soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyip kıymanın üzerine ilave edin. 3. Maydanoz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] baharat[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ekmek içi ve sıvıyağı ekleyip iyice yoğurun. 4. Yumurtaları katı hale gelene dek haşlayıp soğutun. 5. Kıymadan elma büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle düzleyin. 6. Tam ortalarına yumurtayı koyup sıkı sıkı kapatın. 7. Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp bol sıvı yağda kızartın. 8. Yanında domates dilimleri ve yeşilliklerle servis yapın.