Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Parmak Köfteli Kebap Çarş. Ocak 27, 2010 5:53 am | |
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler : Pidesi İçin 3 su b. söke un yarım paket yaşmaya 1 su b. yoğurt suyu 1 tatlı k. tuz Alabildiği kadar ılık su
Köftesi İçin 300 gr. kıyma 1 yumurta 1 soğan 1 tutam maydanoz Galeta unu Tuz Karabiber Kimyon
Üzeri İçin 1 kase yoğurt 3 domates 3 biber 1 çorba k. tereyağı
Sosu İçin 2 çorba k. biber püresi 1 çorba k. domates salçası Zeytinyağı Kekik Tuz Su
Hazırlanışı Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine soğan rendesi, yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alarak yoğurun. Kıvamını galeta unu ile ayarlayın. Parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek tavada pişirin.
Pidesi için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak mayayı içine alın. Kenarlarına tuzu serpip ortasına yoğurt suyunu ekleyerek ortadan itibaren yoğurun. Alabildiği kadar ılık su ile hamurun kıvamını ayarlayın. Hamuru bir süre beklettiktn sonra 4 bezeye ayırıp çok inceltmeden açın. Tavada iki taraflı pişirin.
Sosu için salçayı ve biber püresini sıvıyağda kavurun. Pideleri doğrayarak servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu gezdirin. Köfteleri de kenarlarına dizdikten sonra sosu üzerine gezdirin. En son eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek servis edin.[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], | |
|