Bursa'nın ünlü yemeklerinden olan olan iskender kebabını, “Kebabçı
İskender-Yavuz İskenderoğlu” adıyla tescilleyen iş adamı Yavuz
İskenderoğlu, markasını Avrupa'da da tanıtacak. Yavuz İskenderoğlu, bundan sonraki
çalışmalarını kendisine ait logo ve Yavuz İskenderoğlu üzerine kurarak
ilerlemek istediğini kaydetti.
Türkiye'de marka hukukunun, marka sahiplerini yeterince koruyamadığını
ifade eden İskenderoğlu, bu işi adı ve soyadıyla yürütmesinin bu anlamda
daha faydalı olacağına inandığını söyledi. İskenderoğlu, “Türkiye'de
yüzlerce pıtırak
gibi iskender adını kullanan iş yeri var.
Markanın tescilini yaptırdık ancak bunların peşinden koşup, davalar
açtım. Bedeller ödedim. Bundan bir sonuç alamayacağım aşikar, görüyorum.
Bu işin mücadelesini artık adım ve soyadımı kullanarak yapacağım.
Böylece sapla saman karışmayacak” dedi.
İskenderoğlu,
Türkiye genelinde 16 şubesinin bulunduğunu, artık
Avrupa'ya açılmak istediğini vurgulayarak, bu kapsamda Letonya'da bir
döner üretim tesisi kurmayı planladığını dile getirdi.
Kuzey Avrupa ülkesi Letonya'nın tarımsal işlenebilir arazisiyle
özelliklerinden istifade edilebilir bir
ülke olduğunu belirten
İskenderoğlu, şöyle konuştu:
“Bazı yurt dışı gezilerimde görmüştüm. Letonya'nın Bursa fahri
konsolosu da oldum. Avrupa'da çoğunlukla domuz eti yendiği için kuzu
etleri yenmiyor.
Harika hayvanları var ama yenmiyor. İşimiz
ticaret. Orada bir döner fabrikası açmayı planlıyorum. Bu Bulgaristan'da
da olabilir. Orası da bu işe elverişli. Buradaki amacım orada yapılan
dönerlerin Türkiye'ye getirilmesi değil. AB ülkeleri arasında dolaşım
serbest olduğu için Kebapçı Yavuz İskenderoğlu markasının gelişimini
kolayca sağlayabilirim düşüncesiyle yola çıkıyorum. Bu işin bir süreci
var. Tesislerde üretilecek dönerler, tüm Avrupa'ya gönderilecek. Ben
ailenin 'Şubemiz yoktur' ile övünüşünü 'Şubemiz çoktur'a götürmek için
yola çıktım. Standartlara uygun tesisin yapılması, hayvanların
depolanması, kesilmesi, etlerin muhafazası... Araştırmalarımız devam
ediyor.”
Yavuz İskenderoğlu markasını Avrupa'da yaymak için bu adımı
atacaklarını vurgulayan İskenderoğlu, “
Bir Avrupa ülkesinde tesis
kurmak istememizin tek sebebi, Türkiye'den et ve et ürünlerinin
çıkışının olmaması. AB ülkelerinin kabul edeceği bir zeminde, döner
işletmeleri kurmak, işi zincir şeklinde yapabilmek adına bu programı
yapıyoruz” diye konuştu.
Avrupa'da alışıla gelmiş düzenin dışında bir imalat ve lezzet
sunacağını kaydeden İskenderoğlu, “Kebapçı olarak gidip, bu işi yapacak
ilk kişi olacağım” dedi.
Kaynak:Hürriyet