Tarife ait bilgiler
Yemek : Alman Kurabiyesi
Tür : Bisküviler -
Kurabiyeler
Mutfak : Genel mutfağı
Süre :
Zorluk :
MALZEMELER
375
gr.Tereyağı
5 Bardak Un
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Yemek Kaşığı
Krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 gr.İri Taneli Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice
karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur
oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin.
Hamuru
unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında
ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.
Halkaları tabanında
yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın
ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derece ısıda 12-15 dk.pişirin.Ve
soğumaya bırakın.