4 ördek göğsü (kemik ve derileri alınıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] fazla yağları atılmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı bir tutam tuz 15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı 1 ekşi elma (kabuğu soyulup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çekirdekli bölümü çıkarıldıktan sonra[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ince dilimlenerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] üstüne 2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu gezdirilmiş) 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1 1/2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı bal 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
Tarifi
Zeytinyağını[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kalın dipli bir tavaya koyup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tavayı harlı ateşe oturtarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yağı ısıtın. Isınınca ördek göğüslerini koyup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 5 dakika kızartın. Sonra altüst edip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] üstlerine tuzu serperek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ateşi kısın ve göğüsleri orta ateşte 3 dakika pişirin. Ördek göğüslerini delikli spatulayla birtabağa çıkarıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayın. Tereyağını tavaya koyup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] eriyince elma dilimlerini ekleyerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 dakika sote edin.
Arpacık soğanları[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kekik[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sirke[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bal ve sarımsakları katıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sık sık karıştırarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karışımı elmalar hafifçe . esmerleşene kadar (2 - 3 dakika) pişirin. Tavuk suyunu ekleyip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir taşım kaynattıktan sonra[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ateşi kısarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] elmalı sosu yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.
Bu arada ördek göğüslerini 5 mm kalınlığında verevine dilimleyip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına dışa açılan bir yelpaze gibi dizin. Tavayı ateşten alıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] elmalı sosu kaşıkla sıcak dilimlerin üstlerine boşaltarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] servis yapın.