hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Ekşi Elmalı Ördek Göğsü

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Ekşi Elmalı Ördek Göğsü 2duy3hj

Ekşi Elmalı Ördek Göğsü Empty
MesajKonu: Ekşi Elmalı Ördek Göğsü   Ekşi Elmalı Ördek Göğsü EmptyPaz Şub. 07, 2010 4:39 pm

Malzemeler

4 ördek göğsü (kemik ve derileri alınıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] fazla yağları atılmış)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
bir tutam tuz 15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı
1 ekşi elma (kabuğu soyulup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çekirdekli bölümü çıkarıldıktan sonra[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ince dilimlenerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] üstüne 2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu gezdirilmiş)
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı kekik
1 1/2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu


Tarifi

Zeytinyağını[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kalın dipli bir tavaya koyup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tavayı harlı ateşe oturtarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yağı ısıtın. Isınınca ördek göğüslerini koyup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 5 dakika kızartın. Sonra altüst edip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] üstlerine tuzu serperek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ateşi kısın ve göğüsleri orta ateşte 3 dakika pişirin.
Ördek göğüslerini delikli spatulayla birtabağa çıkarıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayın. Tereyağını tavaya koyup[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] eriyince elma dilimlerini ekleyerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 dakika sote edin.

Arpacık soğanları[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kekik[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sirke[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bal ve sarımsakları katıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sık sık karıştırarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karışımı elmalar hafifçe . esmerleşene kadar (2 - 3 dakika) pişirin. Tavuk suyunu ekleyip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir taşım kaynattıktan sonra[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ateşi kısarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] elmalı sosu yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.

Bu arada ördek göğüslerini 5 mm kalınlığında verevine dilimleyip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına dışa açılan bir yelpaze gibi dizin. Tavayı ateşten alıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] elmalı sosu kaşıkla sıcak dilimlerin üstlerine boşaltarak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Buharda haşlanmış brokkoli çiçekleriyle.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ekşi Elmalı Ördek Göğsü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sebzeli Kızarmış Ördek Göğsü
» Ekşi Köfteli Sebze Çorbası
» Tavuk Göğsü Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Elmalı Sürpriz
» Elmalı Şipşak Toplar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Kadınca/Aşk/Romantizm/Şiir :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: