4 kişilik 2 büyükçe ördek göğüsü (fileto)[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 küçük sap pırasa[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 parça kereviz (250 q)[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 küçük havuç[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 yemek kaşığı tereyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karabiber[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 yemek kaşığı sıvı yağ[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 500 g kırmızı soğan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 orta boy ekşi elma[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 yemek kaşığı tereyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 yemek kaşığı esmer şeker[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 yemek kaşığı sirke[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] birkaç adaçayı yaprağı
Tarifi
Etleri yıkayarak kurulayın. Uzun kenarlarında bıçak ile cep açın. Pırasayı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kerevizi ve havucu ayıklayarak minik küpler halinde doğrayın. Sebzeleri kızdırılmış tereyağında kızartın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuzlayıp biberleyin.
Sebzeleri ceplerin içine doldurun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] etleri pamuk ipliği ile bağlayın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] etleri altlı üstlü olarak yaklaşık 10 dakika kızartın. Etleri ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın. Soğanları soyun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] elmaları yıkayarak kurulayın.
Soğanları ve elmaları dilimleyin. Bir tavada tereyağını kızdırın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] soğanları öldürün[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] esmer şeker katarak karamel yapın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sirke ilave edin. Elma dilimlerini katın. Tuzunu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] biberini ayarlayın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yıkanmış adaçayı yapraklarını serpiştirin.
Etleri bir tabağa alın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ipliği çıkarın. Etleri dilimleyin. Soğanlı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] elmalı sebze ve patates püresi ile servis yapın.