Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Tavuk Göğsü Tarifi - Tatlı Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:56 am | |
| Tavuk Göğsü Malzemeler
- 4 Su Bardağı (1 Lt.) Süt
- 1 Türk Kahvesi Fincanı Pirinç Unu
- 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır yada Buğday Nişastası
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1/2 (yarım) Tavuk Göğüs Eti
Yapılışı
- Tavuk etini haşlayın. Çok ince olacak şekilde didikleyin.
(pişmaniye görüntüsü alacak şekilde). Didiklenmiş etleri, kevgirde bol su ile yıkayın. Büyük bir kaseye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 saat suda bekletin. Etleri elinizle sıkarak suyun içinden alın. Yeniden kaseye koyarak, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 saat daha bekletin. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın. (Tavuğun kokusu tamamen gidene kadar)
- Derin bir tencereye sütü koyun ve kaynatın. Süt kaynayınca, sudan
çıkarıp iyice suyunu sıktığınız tavukları ekleyin ve tahta kaşıkla eze eze (kısık ateşte) 10-15 dk. pişirin. Ocağın altını kapatıp, tencereyi tezgahın üstüne alın.
- Pirinç unu ve nişastayı 1-2 yemek kaşığı ılık su ile bulamaç haline
getirin. Azar azar, 4-5 yemek kaşığı kadar sütlü karışımdan ekleyin ve çırpma teli ile çırpın.
- Nişastalı karışımı, sütlü karışıma ekleyin ve tekrar orta ateşteki ocağın üstüne alın.
- Karışıma şekeri ekleyin ve tahta kaşıkla eze eze, sürekli
karıştırarak 15-20 dk. pişirin. Tatlınız bu süre sonunda sakızlı bir kıvam alacak.
- Ocağın altını kapatın ve her tarafını ıslattığınız bir borcama yada
tepsiye 1cm. kalınlığında olacak şekilde dökün. Soğuyunca buzdolabına kaldırın, en az 4-5 saat yada 1 gece beklettikten sonra dilimleyip, servis yapın.
Servis Önerisi;& Eğer kazandibi seviyorsanız, hatta tavuk göğsünden yapılmış kazandibi seviyorsanız, tatlıyı piştikten sonra, tabanına toz şeker serptiğiniz bir tepsiye dökün. Ocağın üzerinde sürekli çevirerek, şekerin karamelize olarak erimesini, hatta yanmasını sağlayın. Soğuyunca dilimleyip rulo yaparak, servis edin. | |
|