hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Tavuk Göğsü Tarifi - Tatlı Tarifleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Tavuk Göğsü Tarifi - Tatlı Tarifleri 2duy3hj

Tavuk Göğsü Tarifi - Tatlı Tarifleri Empty
MesajKonu: Tavuk Göğsü Tarifi - Tatlı Tarifleri   Tavuk Göğsü Tarifi - Tatlı Tarifleri EmptyPaz Ocak 31, 2010 8:56 am

Tavuk Göğsü Tarifi

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Tavuk Göğsü
Malzemeler

  • 4 Su Bardağı (1 Lt.) Süt
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Pirinç Unu
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır yada Buğday Nişastası
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1/2 (yarım) Tavuk Göğüs Eti
Yapılışı

  • Tavuk etini haşlayın. Çok ince olacak şekilde didikleyin.
    (pişmaniye görüntüsü alacak şekilde). Didiklenmiş etleri, kevgirde bol
    su ile yıkayın. Büyük bir kaseye koyun ve üzerini geçecek kadar su
    ekleyin. 1 saat suda bekletin. Etleri elinizle sıkarak suyun içinden
    alın. Yeniden kaseye koyarak, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1
    saat daha bekletin. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın. (Tavuğun kokusu
    tamamen gidene kadar)
  • Derin bir tencereye sütü koyun ve kaynatın. Süt kaynayınca, sudan
    çıkarıp iyice suyunu sıktığınız tavukları ekleyin ve tahta kaşıkla eze
    eze (kısık ateşte) 10-15 dk. pişirin. Ocağın altını kapatıp, tencereyi
    tezgahın üstüne alın.
  • Pirinç unu ve nişastayı 1-2 yemek kaşığı ılık su ile bulamaç haline
    getirin. Azar azar, 4-5 yemek kaşığı kadar sütlü karışımdan ekleyin ve
    çırpma teli ile çırpın.
  • Nişastalı karışımı, sütlü karışıma ekleyin ve tekrar orta ateşteki ocağın üstüne alın.
  • Karışıma şekeri ekleyin ve tahta kaşıkla eze eze, sürekli
    karıştırarak 15-20 dk. pişirin. Tatlınız bu süre sonunda sakızlı bir
    kıvam alacak.
  • Ocağın altını kapatın ve her tarafını ıslattığınız bir borcama yada
    tepsiye 1cm. kalınlığında olacak şekilde dökün. Soğuyunca buzdolabına
    kaldırın, en az 4-5 saat yada 1 gece beklettikten sonra dilimleyip,
    servis yapın.
Servis Önerisi;
& Eğer kazandibi seviyorsanız,
hatta tavuk göğsünden yapılmış kazandibi seviyorsanız, tatlıyı
piştikten sonra, tabanına toz şeker serptiğiniz bir tepsiye dökün.
Ocağın üzerinde sürekli çevirerek, şekerin karamelize olarak erimesini,
hatta yanmasını sağlayın. Soğuyunca dilimleyip rulo yaparak, servis
edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tavuk Göğsü Tarifi - Tatlı Tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Kadınca/Aşk/Romantizm/Şiir :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: