Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Revani Tarifi - Tatlı Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:57 am | |
| Revani Tarifi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Revani Tarifi MalzemelerKek Hamuru için;
- 5 Adet Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Su Bardağı Un
- 1/2 Su Bardağı İrmik
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1/2 Su Bardağı Çok İnce Çekilmiş Fındık
Şerbet için;
- 5 Su Bardağı Toz Şeker
- 6 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
- Şerbet için; şeker ve suyu sürekli
karıştırarak kaynatın. Kaynayınca, limon suyunu ekleyip 4-5 dk. sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Keki için; yumurtaları ve şekeri, krema
kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sırasıyla önce sıvı malzemeleri, sonra toz malzemeleri ekleyin ve çırpın. Hafifçe yağladığınız (yaklaşık 40x50 cm. büyüklüğünde) dikdörgen tepsiye dökün ve 180 derecede üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Kürdan testi yaparak kontrol edin.
- Kek fırından çıkar çıkmaz sıcakken, üzerine
soğuk şerbeti gezdirin ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırırak, ertesi gün servis edin.
| |
|