hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Profiterol Tarifi - Tatlı Tarifleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Profiterol Tarifi - Tatlı Tarifleri 2duy3hj

Profiterol Tarifi - Tatlı Tarifleri Empty
MesajKonu: Profiterol Tarifi - Tatlı Tarifleri   Profiterol Tarifi - Tatlı Tarifleri EmptyPaz Ocak 31, 2010 8:55 am

Profiterol Tarifi

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Profiterol Tarifi
Malzemeler

Hamuru için;


  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 100 Gr. Margarin
  • 1 Su Bardağı Un
  • 5 Adet (Orta Boy) Yumurta
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;

  • 2,5 Su Bardağı (500 ml) Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yumurta Sarısı
Profiterol Hamurunun Yapılışı;

  • Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
  • Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
  • Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve
    çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım
    kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk.
    ılınması için bekleyin.

  • Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER
    ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı
    bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta
    karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
  • Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
  • Tepsinizi hafifçe yağlayın.
  • Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay
    kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm.
    aralıklarla dizin.

  • Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
  • 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı
    150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının
    kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.

  • Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
  • Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
  • 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin. (Ben yine mikrodalga fırında pişirdim.)
  • Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
İç Kremanın Yapılışı;

  • Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın
    ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca
    altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser
    ile çırparak soğutun.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
NOT 1 :
Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra hiç bir aşamada (pişerken
ve fırının içinde soğurken) fırının KAPAĞINI AÇMAYIN. En önemli kural
budur.

NOT 2 : Bir
diğer önemli kural yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her
eklenen yumurtanın karışıma çok iyi yedirilmesidir. Ben bu aşamada el
blendırını kullanıyorum.

NOT 3: Profiterol
(masa tenisi topu gibi) küçük toplar halinde olsun istiyorsanız, çay
kaşığı ölçüsü idealdir. Küçük ekler boyunda isterseniz 2 çay kaşığı
kadar hamur alın ve serçe parmağınız kalınlığında ve uzunluğunda yapın.

NOT 4:
Profiterol hamurlarını piştikten sonra bir kaseye koyup, üzerini strech
film ile kaplayarak buzdolabında 3-4 gün saklayabilir, servis
edeceğiniz zaman krema ile doldurma ve soslama kısmını yapabilirsiniz.

NOT 5: Bu
ölçüler ile iki büyük tepsi profiterol hamuru elde ediliyor. İlk
tepsinin tüm pişirme ve soğutma işlemi tamamlandıktan sonra, fırını
tekrar ısıtıp aynı işlemleri ikinci tepsi içinde yapmalısınız.

NOT 6: Bu
ölçülerde profiterol için 1 paket çikolata sos biraz az geliyor, siz
bol çikolata soslu seviyorsanız 2 paket sos pişirmenizi öneririm.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Profiterol Tarifi - Tatlı Tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Marshmallow Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Revani Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Baklava Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Fırın Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Kadınca/Aşk/Romantizm/Şiir :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: