hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Marshmallow Tarifi - Tatlı Tarifleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Marshmallow Tarifi - Tatlı Tarifleri 2duy3hj

Marshmallow Tarifi - Tatlı Tarifleri Empty
MesajKonu: Marshmallow Tarifi - Tatlı Tarifleri   Marshmallow Tarifi - Tatlı Tarifleri EmptyPaz Ocak 31, 2010 8:56 am

Marshmallow Tarifi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Marshmallow Tarifi
Malzemeler



  • 2 Yemek Kaşığı (21 gr.) Toz Jelatin
  • 1/2 Su Bardağı (125 ml.) Soğuk Su
  • 2 Su Bardağı Tozşeker
  • 2/3 Su Bardağı Glikoz
  • 1/4 Su Bardağı Su
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı

  • Toz jelatini soğuk suyun üzerine top top olmayacak şekilde
    serpin, cam bir kasede mikser ile en az 7-8 dk. dakika çırpın. Mayonez
    gibi koyu bir kıvam aldığı anda çırpmayı bırakın.
  • Toz şeker, glikoz ve suyu bir tencerede 2-3 dk. ısıtın. (Kaynatmamaya dikkat edin)
  • Jelatinli karışıma, ısıttığınız şekerli karışımı, tuzu ve vanilyayı
    da ekleyip, yine mikser ile 12 dk. çırpın. Bu aşamada ne kadar kolunuz
    yorulursa yorulsun süreyi kısaltmayın.
  • Dikdörtgen bir kalıbı, fırça ile incecik olacak şekilde, sıvıyağ
    ile yağlayın, üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri ve nişastayı serpin,
    kalınlığı 1,5 cm. kadar olacak şekilde dökün.
  • Karışım iyice soğuyuncaya kadar yerinden oynatmayın ve soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  • Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra istediğiniz şekillerde keserek ve süsleyerek servis yapın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
& Marshmalow ile sunum önerileri;

  • Karışımı,
    yağlanmış tepsiye hindistan cevizi veya toz antep fıstığı serptikten
    sonra dökebilir, ve soğuyunca minik minik karelere kesebilirsiniz.
    Karelere ayırınca tekrar hindistan cevizi veya fıstığa bulamanız
    gerekebilir, bu aşamada elinizi hafifçe nemlendirerek lokumun kolayca
    yapışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Eğer hindistan cevizli veya fındık, fıstığa bulayarak lokum
    şeklinde ikram edecekseniz, yapımı sırasında arzu ettiğiniz renklerde
    gıda boyası ekleyerek renkli lokumlar yapabilirsiniz. Birden fazla renk
    yapmak isterseniz; karışımı ayrı ayrı kaplara dökebilirsiniz.
  • Pişerken şekli değişmeyen bir kurabiye ile (Hem lezzeti, hem de şeklinin değişmemesi özelliği ile, Burçin şekerim'in tarifini
    şiddetle öneririm, tek farkla; ben kakaoyu 2 yemek kaşığı kullanıyorum)
    yuvarlak bisküviler hazırlayıp, arasına marshmalow koyup, ister sade
    olarak, ister erimiş çikolataya bulayıp, soğutarak çocukların
    bayılacağı bir sunum yapabilirsiniz.
  • Karışımı muffin kalıplarında dondurarak, minik yuvarlaklar elde
    edip, düz kısmının altına bir bisküvi yapıştırarak, üzerini de hafifçe
    nemlendirip, minik renkli şekerler serpebilirsiniz. Hazır satılan puf
    lar gibi olacak üstelik tamamen ev yapımı ve sağlıklı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Marshmallow Tarifi - Tatlı Tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Baklava Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Profiterol Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Revani Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Fırın Sütlaç Tarifi - Tatlı Tarifleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Kadınca/Aşk/Romantizm/Şiir :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: