Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Baklava Tarifi - Tatlı Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:58 am | |
| Baklava Tarifi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Baklava Tarifi MalzemelerHamuru için;
- 2 Çay Bardağı Su
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Çorba Kaşığı Sirke
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Kabartma Tozu
- Un
Şerbeti için;
- 4 Su Bardağı Şeker
- 5,5 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
- Hamur malzemelerini aldığı kadar un ile kulak memesinden biraz daha sert olacak şeklinde yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde, yaklaşık kırk adet toplar hazırlıyoruz.
- Topları önce tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz, aralarına
nişasta sürerek üst üste on adet diziyoruz, en üste nişasta sürmüyoruz.
- Nişasta sürdüğümüz onlu grubu tepsimizin büyüklüğünde (Hülya
Ablanın tepsisi, dikdörtgen ve yaklaşık 50*70 cm. civarındaydı.) olabildiğince ince açıyoruz.
- İlk grubu tepsiye yayıp, biraz ceviz serpiyoruz ve ikinci onlu grubu hazırlıyoruz.
- İkinci onlu grubu hazırlayıp, tepsiye koyunca, bolca ceviz serpiyoruz.
- Diğer iki grubada aynı işlemleri yapıp, tepside kesme işlemini yapıyoruz.
- Bir tavada erittiğimiz 1,5 paket margarini kızgın halde iken baklavanın üzerine kaşıkla iyice yediriyoruz.
- 130 yada 140 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Ağır ağır pişmesi gerekiyor)
- Şerbet malzemelerini yaklaşık 45 dk. kaynatıyoruz. İndirmeye yakın limon suyunu ilave ediyoruz.
- Son olarak baklava soğuk, şerbet ise dumanı gitmiş kadar ılınmış (sıcak) halde iken şerbeti yediriyoruz.
| |
|