Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Krema Tarifleri - Tatlı Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:55 am | |
| Krema Tarifleri [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Krema Tarifleri [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]VANİLYALI PASTACI KREMASI Malzemeler
- 3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
- 2 Çay Bardağı Toz Şeker
- 1 Çay Bardağı Un
- 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
- 1 Paket Vanilya
- 2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
- Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta
ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
KAKAOLU PASTACI KREMASIMalzemeler
- 3 Su Bardağı Süt
- 2 Çay Bardağı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
- Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma
teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
BİTTER ÇİKOLATALI PASTACI KREMASIMalzemeler
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 1 Çay Bardağı Un
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 200 Gr. Bitter (Kuvertür) Çikolata
Yapılışı
- Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta
ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
BEYAZ ÇİKOLATALI PASTACI KREMASIMalzemeler
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 1 Çay Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 150 Gr. Beyaz (Kuvertür) Çikolata
Yapılışı
- Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta
ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Servis Önerileri;
- Yukarıdaki kremaları, pastaların ara katlarında kullanabilir,
profiterol yada ekler pastaların içini doldurabilir, meyve jöleli tatlılarda muhallebi olarak kullanabilirsiniz.
- Kaselerin dibine bisküvi, kek vs. koyarak üzerine bu kremaları ılık iken döküp, ev yapımı nefis pudingler hazırlayabilirsiniz.
- Kremaların içine portakal kabuğu yada limon kabuğu
rendeleyebilirsiniz, özellikle meyveli pastalarda sade kremanın içinde limon kabuğu rendesi, çikolatalı fıstıklı pastalarda, çikolatalı kremanın içinde portakal kabuğu rendesi nefis oluyor.
TİRAMİSU KREMASIMalzemeler
- 3 Su Bardağı Süt
- 2 Çay Bardağı Şeker
- 1 Çay Bardağı Un
- 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Labne Peyniri
Yapılışı
- Vanilya ve labne peyniri hariç, tüm malzemeleri küçük bir
tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Labne peynirini ve vanilyayı ekleyin, çırpma teli ile iyice özleşinceye kadar çırpın. Soğumasını beklemeden, yarısını pastanın ara katına ekleyin ve diğer yarısı ile üstünü kaplayın. Kakao serpmeden önce ılınmasını bekleyin.
- Bu kremada labne yerine, eğer bulabilirseniz mascarpone peyniri
kullanın. İnanılmaz lezzetli oluyor. Hatta hazır kek yada pandispanya yerine kedi dili bisküvi kullanırsanız, yüzde yüz orjinal bir İtalyan tiramisu yapmış olursunuz.
KREM ŞANTİLİ PASTACI KREMALARIYöntem 1;
- Yukarıda belirtilen kremalardan; vanilyalı veya kakaolu pastacı kremasını hazırlayıp ılınmasını bekleyin.
- Ayrı bir yerde bir paket krem şantiyi paketin arkasındaki tarife
göre hazırlayın. (vanilyalı pastacı kremasında beyaz krem şanti, kakaolu pastacı kremasında ise kakaolu yada beyaz krem şanti kullanabilirsiniz)
- Kremanın içine katıp, mikserle 3-4 dk. çırparak özleşmesini sağlayın.
- Bu kremalar, krem şanti eklemesi ile, daha ince kıvamlı ve çok yumuşak oluyor.
Yöntem 2;
- Yukarıda belirtilen kremalardan; vanilyalı veya kakaolu pastacı kremasını hazırlayıp ılınmasını bekleyin.
- Krem şantiyi, toz halinde, kremanın içine katıp, mikserle 3-4 dk. çırparak özleşmesini sağlayın.
- Bu kremalara, krem şanti ekleyince, kıvamı çok değişmiyor ama lezzet veriyor.
Yöntem 3;
- Bir paket krem şantiyi, paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın.
- 150 gr. bitter çikolatayı eritin ve ılıtın.
- Krem şantiye ekleyin ve mikserle 1-2 dk. özleşinceye kadar çırpın.
- Bu krema, diğer pastacı kremaları gibi muhallebi kıvamında değil, Dr.Oetker pasta kreması gibi, mus kıvamında oluyor.
| |
|