BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ
ŞEKER HASTALIĞI VE ÇÖREKOTU
Şeker hastalığı; Gençlik şeker hastalığı
(Tip-1) ve yaşlılık şeker hastalığı (Tip-2) olarak iki ayrı şekilde
görülmektedir. Bu güne kadar yapılan bilimsel çalışmalarda gençlik
şeker hastalığı için tatmin edici bir sonuca ulaşılamamıştır. Ülkemizde
6 milyon şeker hastası olduğu ve her yıl 250000 artış gösterdiği
belirtilmektedir.
Yaşlılık şeker hastalığında baş ağrısı,
baş dönmesi, yorgunluk ve iltihaplı hastalıklara yatkınlık
görülmektedir. Hastalığın ilerlemesi durumunda organ hasarları meydana
gelebilmektedir.
Alman kanunlarına göre düzenlenen modern
tıbbi tedavide Çin tarçını, sarı ve siyah karnıyarık tohumu ve sarı
karnıyarık tohum kabuğu kullanılmaktadır. Çin tarçınının etkisi
doğrudandır, sarı ve siyah karnıyarık tohum ve kabuğunun etkisi ise
şişerek şekerlerin kana geçme miktarı ve hızını kontrol etme
şeklindedir.
Yapılan bilimsel çalışmalarda çörekotunun
kandaki şeker miktarının düzenlenmesinde yardımcı olduğu açıklanmıştır.
Çörekotunun vücuttaki enzim üretiminde ve dengelenmesinde destek olduğu
bilinmektedir. Şekerin hücrelerde yakılmasında insülin gibi davranan
diğer enzimlerin ( Prostaglandin) üretimi çörekotu ile düzenlenerek
kandaki şeker miktarı normal seviyeye düşebilmekte ve organlar
korunmaktadır.
Çin tarçını kabuğu:Öğütülmüş
veya dövülmüş 1 çay kaşığı kabuk fincana konur, üzerine 150 ml kaynar
su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür. Çayı
taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilebilir.
Siyah karnıyarık tohumu,
Sarı karnıyarık tohumu,
Sarı karnıyarık tohum kabuğu:Yemeklerden önce 1 yemek kaşığı tohum bir bardak su ile içilir, daha sonra iki bardak su daha içilir.
1-2 yemek kaşığı tohum kabuğu yoğurt veya
çorbaya karıştırılarak yenir. Şeker seviyesi çok yüksekse tohum kabuğu
tercih edilmelidir.
Çörekotu:Günde toplam olarak
15 gr çörekotu yenir. Bu miktar 2 veya 3 e bölünerek yemeklerden 30
dakika önce öğütülüp biraz suyla yenir, süt veya yoğurtla yenmemelidir.
Uygulamaya 8-10 ay devam edilir. Öğütülmüş olarak hazır satılan
çörekotu alınmamalıdır, çok zararlıdır.
Not: Hamilelik döneminde çörekotu
yenmemelidir, doğuma bir hafta kala başlanıp emzirme süresince yenirse
anne ve çocuk sağlığı açısından faydalıdır.
Kaynaklar:
1- Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına
göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi,
İstanbul 2009, ISBN: 978,9944-790-31-4, (0212) 5285076-5286005.
2- Dr. Ahmet Toptaş, ÇÖREKOTU Tepeden
tırnağa şifa deryası, Gonca Yayınevi, İstanbul 2008, ISBN:
978-9944-62-613-2, (0212) 5285076-5286005.