Yağsız yoğurt zayıflatıyor
Yağsız yoğurt tüketen insanların göbek bölgesindeki yağlarının yüzde 81 oranında azaldığı bildirildi.
Amerika'nın Tennesee Üniversitesi'nde, diyet uygulayan 34 denek üzerinde bir araştırma yapıldı. Yağsız yoğurt diyeti uygulanan deneklere, günde üç kez bin 100 miligram kalsiyum içeren yoğurt verildi. Diğer diyet grubuna ise 500 miligram kalsiyum içeren farklı bir diyet uygulandı. Tüm denekler, günlük normal kalori alımından 500 kalori daha az tüketti. Yağsız yoğurt diyeti uygulanan deneklerde, kaslardaki yağların azaldığı belirlendi.
Bu arada, yağsız yoğurt diyetinde vücuttaki kasların da dengelenebildiği saptandı. Göbekteki yağların genellikle erkeklerde çeşitli hastalıkların risk faktörü olduğu, yağsız yoğurt diyetinin göbekteki yağların yüzde 81'ini eriterek, hastalık risklerini de elimine edebildiği kaydedildi. Göbekteki yağların, kalp ve şeker riskini körüklediği, bazı kanser risklerini yükselttiği biliniyor. Düşük kalsiyum diyeti uygulayanlara göre, yağsız yoğurt diyeti uygulayanlarda bel kısmının, iki buçuk santim incelebildiği kaydedildi. Yeterli oranda kalsiyum tüketmenin, vücuttaki yağların çözülmesini sağladığı, vücutta yeni yağ birikmesini önleyebildiği belirlendi. Yağsız yoğurt temelli kalsiyum diyeti uygulayanlarda kemik yoğunluğu da normal seyrini koruyabiliyor. Günde üç kez her seferinde 180 gram yağsız yoğurt tüketenlerin, üç servis yağsız yoğurttan sadece 300 kalori aldığı biliniyor.
Öte yandan, kasların kalori yakılmasında önemli rol oynadığına vurgulayan uzmanlar, bazı diyet programlarında kilo vermek isteyenlerde kas kaybının da meydana gelebildiğini belirtiler