Malzemeler:
100gr kıyma
1 yemek kaşığı pirinç
karabiber
1 havuç
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
tuz
sıvıyağ
Yapılışı:
İki litre suyu kaynatalım. Havucu rendeleyip içine koyalım. Kıyma,
karabiber ve pirinci karıştırıp bezelye büyüklüğünde köfteler yaparak
suya bunlarıda ilave edelim. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, un,
yoğurt ve biraz suyla çırpalım. Kaynayan sudan azar azar alıp ılıtalım
ve kaynayan suya yavaşça ilave edelim.(kesilmesin diye) Tuzunuda koyup
biraz daha kaynatıp ateşten alalım. Bir cezvede yağ ve naneyi kızdırıp
çorbamıza dökelim.