Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
Konu: Güz Gülü Ekmeği Paz Şub. 07, 2010 4:51 pm
Malzemeler : 5 su b. söke un 1 paket kuru maya yarım çay b. zeytinyağı 1 tatlı k. tuz 1 tatlı k. toz şeker 1 su b. ceviz alabildiği kadar ılık su
Ara katlar için:
zeytinyağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı ceviz çörek otu susam
Hazırlanışı : İlk olarak kekini hazırlayın. Bunun niçin yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri kırarak mikserle köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine yarım çay b. su[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] vanilya[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
Söke unu karıştırma kabına alın. ÜZerine kuru mayayı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuzu ve toz şekeri alarak harmanlayın. Daha sonra ortasını açarak içine zeytinyağını ve alabildiği kadar ılık su dökerek hamuru yoğurmaya başlayın. Daha sonra önceden bir süre ılık suda beklettiğiniz cevizi doğrayıcıdan geçirerek hamura ilave edin.
Hazırladığınız hamurdan elmadan biraz daha ufak bir top hamur ayırın. Kalan hamuru 2 ye ayırın. Her bir hamuru da 4 bezeye ayırarak 8 beze elde edin. Bu bezeleri tabak büyüklüğünde açın. 4' er tane üstüste koyarak aralarını yağlayın.
İlk hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Ortadan uç kısımlarına kadar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]ucunu kemeyecek şekilde kesin. Sonra orta kısmımdan ucunu tutarak açın. Dİğer hamuru da ortasına alarak aynı şekilde kesin. Fakat keserken uç kısımlarının bir öncekinin ortasına gelmesi gerektiğine dikkat edin. En son başta ayırmış olduğunuz hamuru ortasına koyarak üzerine yumurta sarısı sürün. Bütün cevizlerden kondurduktan sonra çörek oyu ve susam serpip 180 derecede pişmeye bırakın.