Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Elmalı Milföy Dilimleri Pratik Yemek TarifLeri Paz Ocak 31, 2010 9:01 am | |
| Elmalı Milföy Dilimleri Pratik Yemek TarifLeri[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Elmalı Milföy Dilimleri Pratik Yemek TarifLeri Malzemeler
- 9 Adet Kare Milföy Hamuru
- 3 Adet (Orta Boy) Elma
- 2 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
Yapılışı
- Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek,
elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir
kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
- Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.
- Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
- Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
- 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
& Elmalı harcı hazırladıktan sonra, bir buzdolabı poşetine koyarak buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. | |
|