Kısır Tarifi [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Kısır Tarifi
Malzemeler
- 2 Su Bardağı Köftelik (ince) Bulgur
- 1 Su Bardağı Kaynar Su
- 2 Orta Boy Domates
- 3 Adet Sivri Biber
- 1 Adet Limon
- 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen
- 1 Orta Boy Kuru Soğan (veya 4-5 adet taze soğan)
- 10-12 Dal Maydanoz
- 10-12 Dal Taze Nane
- 1 Adet Salatalık
- 5-6 Yaprak Kıvırcık Salata
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağ (damak zevkinize göre arttırılabilir)
YapılışıDomatesi ve sivri biberi robotta püre haline gelinceye kadar çekin. Bir
tavada, domatesin çiğ kokusu gidene kadar, 5-10 dk pişirin. 1 Bardak
kaynar su ile birlikte bulgurun üzerine dökün ve kapağını kapatarak,
ikisinin sıcaklığı ile dinlenmeye bırakın.
Bulgurlar yumuşayınca, salçalar, tuz, limon suyu, fesleğen ve nar
ekşisi ile birlikte iyice yoğurun. (arada tadına bakarak miktarları
damak zevkinize göre ayarlayın)
Servis yapacağınız zaman, zeytinyağı, minicik doğranmış salatalık, küp
küp doğradığınız kuru yada taze soğan, incecik doğradığınız kıvırcık
salata ve maydanoz ile naneleri ekleyin.