hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Narlı İrmik Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Narlı İrmik Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri 2duy3hj

Narlı İrmik Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri Empty
MesajKonu: Narlı İrmik Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri   Narlı İrmik Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri EmptyPaz Ocak 31, 2010 8:58 am

Narlı İrmik Tatlısı Tarifi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Narlı İrmik Tatlısı
Malzemeler

1.Sade Kat için;


  • 1 Lt. Süt
  • 7 Yemek Kaşığı İrmik
  • 8 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
2.Vişneli Kat için;

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı İrmik
  • 1 Su Bardağı Taze Vişne Suyu (Derin dondurucudan)
  • Bulgur Tanesi Kadar Kırmızı Toz Gıda Boyası
3.Çikolatalı Kat için;

  • 1 Su Bardağı Süt
  • 200 Gr. Sütlü Çikolata
  • 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Tatlı Kaşığı Kakao
Yapılışı

  • Sade kat için, verilen malzemelerin
    hepsini bir tencereye koyup, çırpma teli ile sürekli karıştırarak
    pişirin. Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın. Su ile
    ıslattığınız 24 cm.lik kelepçeli kalıba üçte birini dökün. Bolca nar
    serpin, kenarlara biraz daha yoğun bir şekilde serpin. Tatlının geri
    kalanını dökün.

  • Vişneli kat için, verilen malzemelerin hepsini
    bir tencereye koyup, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin.
    Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın. Soğumuş olan sade
    irmik tatlısının üzerine dökün.

  • Çikolatalı kat için, sütü kaynatın. İçerisine
    çikolatayı koyup eritin, nişasta ve kakaoyu ekleyin ve karıştırırak,
    kısık ateşte 1-2 dk. pişirin. Vişneli katın üzerine dökün. Ilınınca
    üzerine nar taneleri serpin.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
NOT 1: İrmik
tatlısı çok çabuk donan bir tatlı, bu nedenle hızlı hareket
etmelisiniz. Narların üzerine koyacağınız sade kat çalışamayacağınız
kadar donmuşsa, ocağın üzerine koyarak biraz ısıtın.

NOT 2: Vişneli
kısım, pişirdiğinizde oldukça sulu bir karışım oluyor, bu aşamada
paniklemeyin, o şekilde tatlının üzerine dökün ve oda sıcaklığında
donmasını bekleyin. Bir süre sonra katılaşıp, üzeri kaymak tutacak,
çikolatalı karışımı o zaman dökün.

NOT 3: Ben çikolata olarak, bayramda hediye gelen bir kutu çikolatayı kullandım. (Kutu 380 gr. dı ve sanırım yarısı yenmişti
miktarı göz kararı ayarladım yani, kakao ve nişastayı da kıvam vermesi
için kullandım, bu aşamada çikolata miktarını sizin göz kararınıza
bırakıyorum, piştiğinde altını yeni kapattığınız hazır çikolata sosu
kıvamında olacak diyebilirim.) Kullandığım çikolata fındıklı olduğu
için yüzeyi pütürlü bir görünümü oldu ve bu haliyle hem tadı hemde
görüntüsü çok hoştu. İsterseniz sizde bir çay bardağı kadar çekilmiş
fındık ekleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Narlı İrmik Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Ayva Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Kabak Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Kuru İncir Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri
» Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Kadınca/Aşk/Romantizm/Şiir :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: