Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi - Tatlı Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:59 am | |
| Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi Malzemeler
- 20 Adet Kuru Kayısı
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 3-4 Damla Limon Suyu
- 20 Adet Antep Fıstığı
- Toz Antep Fıstığı (üzerini süslemek için)
- Kaymak (içini doldumak için)
Yapılışı
- Kuru kayısıları yıkayıp, üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir gece bekletin.
- Ertesi gün kayısıları süzmeden, üzerine şekeri ilave ederek kendi suyu ile kaynatın.
- Şerbet pişince, indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkın.
- Kayısılar soğuyunca, ortasını kesip arasına kaymak ve 1 adet antep fıstığı koyun.
- Üzerini toz antep fıstık ile süsleyip, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|