Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Söke Un - Çavdar Ekmeği Tarifi - Ekmek Yapma Paz Ocak 31, 2010 8:53 am | |
| Söke Un - Çavdar Ekmeği Malzemeler
- 320 ml. Su (1 Su Bardağı = 200 ml.)
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Bardağı İri Çekilmiş Ceviz
- 500 gr. (1 Paket) Söke Un - Çavdar Unlu Karışımı
- 1 Paket Kuru Maya (paketin içinden çıkıyor)
Yapılışı(Ekmek Makinası ile)
- Makinanın yoğurma kabına sırasıyla, su,
tuz, yağ ve 1 paket un karışımı dökün. Unun ortasına küçük bir havuz açarak, mayayı dökün ve üzerini kapatın. En az 3 saatlik bir program (Ben 3 saat süren "Normal ekmek" seçeneği ile yapıyorum) ince kabuk ve 900 Gr. ayarlarını seçin.
- Ekmeğinizi, makinenin içinde en az 3-4 saat
dinlendirmenizi, hatta en güzeli gece çalıştırmanızı ve sabah makinadan çıkartıp yemenizi öneririm.
(Elde yoğurarak)
- Tüm malzemeleri yoğurun ve üzerini kapatarak 30 dk. mayalandırın.
- Hafifçe yağladığınız tepsiye, hamurdan küçük
toplar kopararak dizin ve yine üzerini kapatarak oda sıcaklığında hamurlar iki katı şişinceye kadar bekleyin.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk. pişirin. (Isırma kontrolü yapmadan fırından çıkarmayın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Fırının içine, ısıya dayanıklı bir kase ile su koymayı unutmayın, böylelikle yumuşacık kabuğu olan bir ekmeğiniz olacak.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|