Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Haşhaş Tohumlu Sütlü Ekmek Tarifi - Ekmek Yapma Paz Ocak 31, 2010 8:53 am | |
| Haşhaş Tohumlu Sütlü Ekmek Tarifi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Haşhaş Tohumlu Sütlü Ekmek Malzemeler
- 1 Paket (500 Gr.) Söke Tam Buğday veya Çavdar Unu Karışımı
- 3 Yemek Kaşığı Haşhaş Tohumu
- 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
- 1 Su Bardağı (200 ml.) Su
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Paket Kuru Maya (5,5 Gr.)
- 3 Çay Kaşığı Şeker
Yapılışı
- Ekmek makinesinin haznesine, süt ve suyu dökün. Un karışımını da sıvıları örtecek şekilde üzerine dökün.
- Karışımın bir köşesine şekeri, bir köşesine zeytinyağını, diğer köşesine haşhaş tohumlarını koyun (Tekerleme gibi oldu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
- Karışımın ortasına minik bir çukur açarak, mayayı dökün ve bir çay
kaşığı yardımı ile nazikçe kenarlardaki unları mayanın üzerine bir tepecik oluşturacak şekilde kapatın. (ekmeğinizi hemen değil, makinenizin saatini kurup daha sonra pişirecekseniz, bu kapatma işlemi mayanın hava ile temas etmemesi açısından çok önemli)
- Makinenin ayarlarını; normal pişirme (sinbo ekmek makinesinde 1
no'lu program), 900 gram ve ince kabuk olacak şekilde ayarlayın ve ekmeğinizi pişirin.
Not: Ekmek makineniz yoksa, Çavdar Unlu Ekmek yazımda anlattığım elde pişirme yöntemi ile de ekmeğinizi pişirebilirsiniz. | |
|