Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Mısır Ekmeği Tarifi - Ekmek Yapma Paz Ocak 31, 2010 8:52 am | |
| Mısır Ekmeği Tarifi [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Mısır Ekmeği Malzemeler
- 1 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
- 1 Su Bardağı (200 ml) Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz
- 1/2 (yarım) Su Bardağı Un
- 4 Su Bardağı Mısır Unu
- 1,5 Su Bardağı (kaynar) Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
- Derin bir kasede, yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın.
- Karışımın üzerine un, mısır unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve karıştırın.
- Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. (Bu aşamalarda
karışım oldukça kıvamlı oluyor, çırpma teli ile zorlanabilirsiniz, ben de iri bir kaşık ile karıştırdım)
- 20x30 cm. ölçülerinde veya 24-26 cm. çapında bir kabı katı yağ ile yağlayıp, un serpin ve karışımı dökün.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 35-40 dk. üzeri iyice pembeleşip, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
| |
|