Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Kayısılı Aşure Paz Ocak 24, 2010 4:23 pm | |
| Malzemeler : 500 gr.aşurelik buğday 2 su b.haşlanmış nohut 2 su b.haşlanmış fasulye 1 kase kuru üzüm 1 kase kuru kayısı 1 kase kuru karışık meyve 1 çay b.pirinç 1 su b.süt Gül suyu Toz şeker F ındık Kuş üzümü Dolmalık fıstık Nar Ceviz Tarçın Kuru incir Hazırlanışı 1 kase kuru kayısıyı haşlayın ve kuru kayısları blendırdan geçirin ve püre kıvamına getirin. Tencerdeki buğdayın üzerine 1 çay barfağı pirinç ilave edin.Buğdaylar suyunu çekince üzeirne sıcak su ilave edin. Daha sonra 1 kase ıslatılmış kuru üzümü ilave edin sıcak su ilave edin ve sürekli karıştırın. Üzerine 2 su bardağı haşlanmış nohut ve fasulyeyi ilave edin.Sürekli karıştırarak devam edin ve daha sonra üzerine 1 kase kuru karışık meyve ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzeirne 1 su bardağı süt ilave edin ve karıştırmaya devam edin.Daha sonra üzerine kuru kayısı püresini ilave edin ve yaklaşık olarak 1 kg.toz şeker ilave edin ve pişirmeye devam edin. Aşurenin kıvamına su ilave edin. Aşure kaynadıktan ve piştikten sonra kaselere boşaltın. Aşurelerin üzerine dolmalık fıstık, tarçın, fındık ceviz,kuru incir ile süsleyin ve servis edin.[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|