hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Şimdi aşure zamanı!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Şimdi aşure zamanı! 2duy3hj

Şimdi aşure zamanı! Empty
MesajKonu: Şimdi aşure zamanı!   Şimdi aşure zamanı! EmptyPerş. Ara. 31, 2009 6:29 pm

Geleneksel olarak Muharrem ayında Anadolu’nun hemen her yerinde
kaynatılan aşure, içinde bulunduğumuz kış aylarında enerji veriyor,
vücut direncini artırıyor.

Anadolu mutfak kültüründe önemli bir yeri olan aşure, ev
hanımlarının daha lezzetli olması için birbirleriyle yarıştıkları
geleneksel yiyeceklerimiz arasında yer alıyor.

Ana malzeme olarak dövülmüş buğday, fasulye ve nohut kullanılarak
yapılan aşure, bölgelere göre farklı malzemelerle
zenginleştirilebiliyor. Türk mutfağının en eski tatlıları arasında
gösterilen aşurenin, içinde bulunduğumuz kış aylarında enerji verdiği
ve vücut direncini artırdığı bildirildi.

Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Çelebi, yaptığı
açıklamada, Muharrem ayında evlerde hazırlanan aşurenin, Türk
mutfağının önemli damak tatlarından olduğunu söyledi.

-SAĞLIKLI VE BESLEYİCİ-
Aşurenin en önemli özelliğinin komşulara, akrabalara ikram edilmesi
olduğuna dikkati çeken Çelebi, şunları kaydetti: "Aşure geleneğimiz,
sosyal anlamda birleştirici olduğu kadar, soğuk nedeniyle vücut
direncinin azaldığı kışın vücuda da önemli yararlar sağlıyor.
Ancak genel olarak, buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kayısı, badem ve
ceviz gibi 10’a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu yiyecekle
yapılıyor. Vitamin ve enerji bakımından aşure çok sağlıklı ve
besleyicidir. Özellikle aşure yiyen çocuklar, vücut dirençleri artacağı
için kolayca hasta olmazlar. Aynı zamanda sürekli hareket halinde olan
ve enerjiye ihtiyaç duyan çocuklar için aşure, iyi bir enerji
kaynağıdır."

AŞURENİN KAPSADIĞI VİTAMİNLER
Çelebi, aşurenin içinde bitkisel yağlar olduğu için kolesterol
miktarının az olduğunu, ayrıca aşurede B2, B1, C, A vitamininin yanı
sıra bol miktarda demir, çinko, fosfor, kalsiyum ve sodyum bulunduğunu
sözlerine ekledi.

Kaynak: Milliyet
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Şimdi aşure zamanı!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Onu hepimiz yıllarca kullandık. Şimdi veda zamanı...
» Kayısılı Aşure
» Kutlama Zamanı
» Zamanı Durdurmak Mumkun olsa
» Sakat doğumlar ve döllenme zamanı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Danışmanlık ve Yardımlaşma :: Sağlık Sorunları :: Sağlık Bilgileri-
Buraya geçin: