[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Havucun çiğneyerek yenilmesinde her bir ısırılmada beynimize farklı mesajlar iletildiği belirtildi. Havuç, ısırılırken, ön dişlerle kopartılırken, azı dişlerde çiğnenirken hem dil, hem diş hem damak üzerindeki birbirinden farklı akupunkturel noktalar yoluyla beyindeki iletişimlere katkı sağlıyor.
19 Temmuz 2010 Pazartesi 15:37
Havucu ön dişlerle koparırken akupunkturel uyarı kalbe fayda sağlarken yan dişlerle çiğnendiğinde kalın bağırsaklara fayda sağlıyor.
Akupunktur Uzmanı Dr. İsmail Maraş, havucu azı dişleriyle çiğnediğimizde bel ağrılarına olumlu etki ettiğini söyledi. Dr. Maraş, ağızda iki taraflı çiğnediğimiz zaman vücudun, sindirim, dolaşım, boşaltım gibi tüm sistemlerine yönelik uyarılar da dişlerdeki akupunkturel noktalar sayesinde gerçekleşiyor" dedi.
Dr. Maraş, dişlerdeki bu tür akupunkturel noktaların uyarılmasının fındık, leblebi, badem gibi sert yemişlerin ısırılmasıyla da sağlandığına dikkat çekti. Dr. Maraş, havucun çiğnenerek yenmesinin diğer faydaları hakkında da şu açıklamalarda bulundu: "Havucun çiğnenerek yenmesiyle ayrıca diş etleri güçleniyor, diş kanamaları azalıyor, koku ve
tat merkezleri uyarılıyor ve gelişiyor. Havuç, karaciğerde yağlanmayı azaltıyor. Havucu çiğneyerek yemek varislerin azalmasına, hemoroidin azalmasına katkı sağlıyor.
Bütün bunlar dişimizdeki değişik akupunktur noktalarının uyarılmasıyla yapılmış oluyor. Hepsinden ayrı olarak dişlerin beyazlaması konusunda da havuç doğal mekanik temizleme sağlayan bir besin oluyor. Çiğneme esnasında besinler, mide için öğütülürken aynı zamanda diş, damak ve dildeki akupunkturel noktalarla öğütülen besin hakkında (Genetik yapısı, vitamini, minerali gibi özellikleri) beyne sürekli besin kodlu değişik mesajlar gönderilmiş oluyor."
Akciğer kanserine karşı en etkili besinlerden birinin havuç olduğunu anlatan Maraş, şunları söyledi: "Menopoz sonrası dönemi kolay atlatmada en etkili besinlerden biridir. Kalbin en iyi dostlarından biridir. Kolesterol düşürmede ilk akla gelmesi gereken besinlerdendir. Vücudun gıda zehirlenmelerine karşı direnç göstermesine sebep olur. İçindeki lif oranı sebebiyle sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Kabızlığa iyi gelir. Kaynatılıp suyu içildiğinde de ishale karşı iyi gelir. Sindirimi
kolaylaştırır. Gaz giderir. İdrar söktürür. Adet günlerinde sancıyı azaltır. Afrodizyak etkisi vardır."
Şeker hastalarının yüzde 80'inin rahatlıkla havuç yiyebileceği belirtildi. Çünkü, şeker hastalarının genellikle çoğunun şekeri 200'den aşağı olanlardır. Diğer kimseler havucu gün aşırı birer tane yiyorsa, şeker hastası da kendi oranına göre yarım veya çeyrek havuç yiyebilir.
habervitrini.com