Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: İzmir Köfte Tarifi - Yemek Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:50 am | |
| İzmir Köfte Tarifi [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]MalzemelerKöfte için;
- 500 Gr. Köftelik Kıyma
- 1 Orta Boy Soğan
- 1 Su Bardağı Çekilmiş Bayat Ekmek
- 1 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Domates Rendesi
- 1 Adet Sivri Biber
- Maydanoz
- Karabiber - Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
- Köfte Baharı - Kimyon - Nane
Sosu için;
- 4 Orta Boy Domates (Rendelenmiş)
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Çay Kaşığı Kekik
- 1 Paket Toz Bulyon
Yapılışı
- Kıyma hariç diğer malzemeleri robotta
özleşene kadar çekin. Kıymayı ekleyip elinizle yoğurarak, köfteleri hazırlayıp büyükçe yuvarlaklar yapın. İster fırının ızgarasında isterseniz çok az yağ ile teflon tavada kızartın.
- Ayrı bir tenceredede domates sosunu (domatesin çiğ tadı gidene kadar, yaklaşık 20-25 dk.) pişirin.
- Bir borcama kalınca doğradığınız patates dilimlerini ve üzerine de köfteleri dizin.
- Çiğ patatesi rendeleyerek, biraz tuz ile
karıştırın ve çok az yağ ile bir teflon tavada 1-2 dk. patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Patates rendesinden köftelerin üzerine birer tutam koyun.
- Domates sosundan birer kaşık her birinin
üzerine gezdirin ve kalan sosu borcama dökün. (Sos gözünüze az görünürse biraz kaynar su ve salça ile çoğaltabilirsiniz)
- 190-200 derecede önceden ısıtılmış fırında,
patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Köfteler ve rende patates, nemli ve yumuşak olsun isterseniz, pişme sırasında ara ara borcamdaki sostan kaşıkla yemeğin üzerinde gezdirin.
- Fırını kapatınca, üzerlerine ince bir dilim kaşar da koyabilirsiniz, ben genellikle koyuyorum, çok güzel oluyor.
| |
|