Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Ispanaklı Pasta Tarifi - Pasta Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:47 am | |
| Ispanaklı Pasta Tarifi [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Ispanaklı Pasta Tarifi Malzemeler
- 3 Adet Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı (haşlanmış ve püre halinde) Ispanak
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Arası için; Yapılışı
- Ispanakları yıkayın ve kaynar suya atarak
2-3 dk. bekletin. Suyunu süzün ve robotta püre haline gelinceye kadar çekin. (Ispanağın çekilmiş haldeki ölçüsü 1 su bardağı olmalı)
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı ve ıspanak püresini ekleyin ve çok az çırpın.
- Toz malzemeleri bir kaba eleyin ve sıvı malzeme ile karıştırın.
- 180 derecede yaklaşık 35-40 dk. kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Not 1: Cuma günü Ayşem'ciğimi izlemek için Oktay Usta'nın programını açtım ve de tesadüfen programda da ıspanaklı pasta yaptı Oktay Usta. Kendisinin bahsettiği bir püf noktasını sizlerle paylaşmak istedim. Ispanakları robotta çekerken, robotu kısa aralıklarla çalıştırmamızı, çünkü ısınan bıçağın ıspanağın rengini değiştirip koyulaştıracağını söyledi.Not 2: Pastanın içine kendiniz bir pasta kreması da hazırlayabilirsiniz ama Münevver, pasta kreması ile yapınca pastanın çok ağır olduğunu, en güzelinin krem şanti ile yapılan olduğunu söyledi.Not 3: Pastanın üzerindeki süsleme kısmını tahmin etmişsinizdir diye düşündüğüm için yazmamıştım, ama sevgiliAynur gibi, başka merak edenler de olabilir diye yazmaya karar verdim Keki ikiye ayırdığınızda, her iki parçanın iç kısmından birazcık koparıyorsunuz, yada parmak uçlarınızla hafifçe tırmıklarsanız da aynı şey olur. 1 su bardağı kadar ayırdığınız parçaları robotta çekiyor ve pastanın üzerine serpiyorsunuz. Hepsi bu... | |
|