Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Çikolatalı Cevizli Pasta Tarifi - Pasta Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:47 am | |
| Çikolatalı Cevizli Pasta Tarifi [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Çikolatalı Cevizli Pasta Tarifi Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı (125 gr.) Un
- 1 Su Bardağı (200 gr.) Şeker
- 80 Gr. Sütlü Çikolata
- 80 Gr. Bitter Çikolata
- 2 Yemek Kaşığı (25 gr.) Kakao
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Arası için;
- Dr. Oetker Pasta Kreması
- Damla Çikolata
- Ceviz
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına
gelinceye kadar çırpın. Yoğurt, yağ ve benmari yöntemi ile erittiğiniz çikolataları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Toz malzemeleri bir kaba eleyin ve sıvı malzemeleride ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
- Yağlayıp, unladığınız 24 cm.lik kalıba dökün
ve 180 derecede yaklaşık 1 saat kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Kürdanı mutlaka ortasına batırın, kenarları önce pişiyor)
- Kekiniz soğuyunca, bir fırça yardımı ile meyve suyu veya şekerli su ile ıslatın.
- Kremayı paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın, yarısını ortasına sürün, bolca damla çikolata ve iri çekilmiş ceviz serpin.
- Diğer katı da kapatarak ıslatın ve kalan krema ile kaplayın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] NOT 1: Pandispanyayı bir gün önceden pişirip, buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli bir pastanız olur. NOT 2: Pastanın üzerindeki şekiller için, üste biraz fazla krema sürün ve tatlı kaşığının ucu ile bastırıp çekin. NOT 3: Pastayı hazırlarken kekin altına yağlı kağıttan dikdörtgen şeritler halinde 3 parça yerleştirin. Süsleme işi bitince çekip çıkarın. Böylelikle tabağı temizlemekle uğraşmamış olacaksınız.
| |
|