hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum

AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

Cinayete taciz ve küfür indirimi

YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen

Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Cinayete taciz ve küfür indirimi 2duy3hj

Cinayete taciz ve küfür indirimi Empty
MesajKonu: Cinayete taciz ve küfür indirimi   Cinayete taciz ve küfür indirimi EmptyPerş. Şub. 04, 2010 3:22 pm

Konya Tren Garı'nda kendisine küfür ettiği ve sözlü tacizde bulunduğunu öne sürdüğü kişiyi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
bıçaklayarak öldüren kadın sanığa “kasten adam öldürmek ve 6136 Sayılı
Kanuna Muhalefet” suçlarından toplam 12 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet davasının karar
duruşmasına “kasten adam öldürmek” suçundan yargılanan tutuklu sanık
Mezihet Çimendere (43)[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] avukatı ve öldürülen Hüseyin Uluışık'ın (62) yakınları katıldı.

Çimendere[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] mahkemedeki savunmasında[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] olay günü alkollü olan maktulün kendisine sarkıntılık yaptığını ve bunun üzerine tersleyerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] durumu tren garındaki güvenlik görevlilerine bildirdiğini söyledi.

Görevlilerce uzaklaştırılan maktulün bir süre sonra tekrar yanına geldiğini belirten Çimendere[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] “Bana küfür ederek kolumdan tutmaya çalıştı. Ben uzaklaşmak istedim. Bu sırada tren gelmişti[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
ancak maktul benim yolumu kesti. Ölmüş anneme küfür edince ben de
üzerimde bulunan bıçağı çıkartarak bir kere maktule vurdum. Sokaklarda
yattığım için üzerimde bıçak taşıyordum. Olay bu şekilde oldu” dedi.
Tanık Yusuf Ziya Aksay ise garda güvenlik görevlisi olarak çalıştığını[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] olay günü tren garında peronda nöbetçi olduğunu ifade etti.
Olaydan önce sanığın yanına gelerek yaşlı bir adamın kendisini rahatsız
ettiğini ve küfürlü konuştuğunu belirterek yardım istediğini anlatan
Aksay[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] şunları kaydetti:

“Sanığın bahsettiği kişiyi aradım ancak bulamadım. Yaklaşık 1[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]5
saat sonra sanık tekrar yanıma gelerek aynı kişi tarafından rahatsız
edildiğini söyledi. Maktulün bulunduğu yere gittim. Bu sırada tren
geleceği için gar kalabalıktı. Birkaç kişi de maktulün küfürlü
konuştuğunu söyledi. Ben de maktulün yanına gidip hakkındaki
şikayetleri söyledim. İnkar etti. Öldürülen kişinin üzerindeki kokudan
alkollü olduğunu anladım. Daha sonra maktulü gardan uzaklaştırdım. Bir
süre sonra da olay gerçekleşmiş.”

Garda taksicilik yapan tanık Nazmi Kılınç ise[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
“Arkadaşlarla otururken maktulün sarhoş olduğunu fark ettim. Bağırarak
küfür ediyordu. Banklarda oturan kişiler öldürülen kişinin
konuşmalarından rahatsız olup kalkıp gidiyorlardı. Arkadaşlarımdan
birisi adamı uyardı. Bir süre sonra da olay gerçekleşmiş” dedi.

Sanık avukatı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] müvekkilinin bıçağı bir kez saplamasından öldürme amaçlı hareket etmediğinin açıkça anlaşılabileceğini[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu durumun göz önünde bulundurularak cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı duruşmanın bittiğini belirtti. Son savunmasında sanık kadın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] avukatının beyanlarına katıldığını bildirdi.
Son sözü sorulan Çimendere[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] “Pişmanım. Ancak son pişmanlık fayda etmiyor” dedi.

KÜFÜR VE TACİZ İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti ilk olarak sanığa “kasten adam öldürmek” suçundan
müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra maruz kaldığı küfür ve taciz
nedeniyle haksiz tahrik indirimi uygulayan heyet[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sanığın bu cezasını 12 yıl 6 aya indirdi. Ayrıca sanığa 6136 Sayılı Kanuna Muhalefetten 5 ay hapis cezası verildi.

Cezasını duyan Çimendere[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir süre sessiz kaldıktan sonra duruşmadan çıkartılırken[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bağırarak cezaya tepki gösterdi.

Akşehir'e gitmek için 22 Ekim 2009'da Konya Tren Garı'na gelen Mezihet Çimendere (43)[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kendisine sözlü tacizde bulunduğunu iddia ettiği Hüseyin Uluışık'ı (62) çantasında bulunan bıçakla yaralamış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
ağır yaralanan Uluışık kaldırıldığı Meram Eğitim ve Araştırma
Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olay yerinde
gözaltına alınan Çimendere'nin olaydan yaklaşık 2 ay önce yaralama
suçundan girdiği cezaevinden çıktığı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Konya Çocuk Yuvası'nda kalan çocuğunu ziyaret etmek için geldiği
Konya'dan Akşehir'e dönmek için garda tren beklediği öğrenilmişti.

Cinayete taciz ve küfür indirimi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Çok Mu Küfür Ediyorsun ? Küfür Ederken Vücudumuzda Bunlar Oluyor !
» Yetenek Sizsiniz'de Küfür Rezaleti
» Sekreterden patrona taciz bıçağı!
» Havada karada sevgililer günü indirimi
» Önce HipnoZ SonRa TaciZ !!! Rezilliğin ßöylesi