Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Kirazlı Pasta Tarifi - Pasta Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:48 am | |
| MalzemelerKek için;
- 3 Adet Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Süt
- 2,5 Su Bardağı Un
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık
- 1 Tatlı Kaşığı Neskafe
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Kreması için;
- 1 Paket Dr.Oetker Çikolata Sosu
- 2 Su Bardağı Süt (çikolata sosu pişirmek için)
- 1 Çay Bardağı Toz Krem Şanti
- 1 Çay Bardağı Soğuk Süt (krem şanti yi hazırlamak için)
Yapılışı
- Yumurtaları iyice
çırpın, şekeri ekleyip çırpmaya devam edin, krema kıvamına gelince sırayla yağı ve sütü ekleyip bir süre daha çırpın. Ayrı bir kaba elediğiniz un, kakao, neskafe, kabartma tozu ve vanilya'nın içine sıvı karışımı ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın. 180 derecede, kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
- Keki soğuması için ızgara üstüne koyun ve soğuyunca ikiye bölün.
- Kekin iki parçasınıda 1 çay bardağı vişne suyu ile ıslatın.
- Krem şantiyi hazırlayıp biraz sertleşmesi için dolaba koyun.
- Çikolata sosunu üzerinde yazan tarifle (ben mikrodalgada pişiriyorum) 2 su bardağı süt ile pişirin.
- Çikolata sos soğuyunca, krem şantiyi ekleyip, çırpma teli ile karıştırın.
- Sosun yarısını pastanın ortasına sürün ve ikiye böldüğünüz kirazları dizin.
- Kekin diğer yarısını kapatarak, kalan sosu üzerine yayın.
| |
|