Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Çikolatalı Kirazlı Pasta Tarifi - Pasta Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:48 am | |
| Çikolatalı Kirazlı Pasta Tarifi [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Çikolatalı Kirazlı Pasta Tarifi Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 80 Gr. Sütlü Çikolata
- 80 Gr. Bitter Çikolata
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
- Yumurtaları ve
şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sırayla yoğurt, sıvı yağ ve erimiş çikolataları ilave edin. Ayrı bir kapta toz malzemeleri eleyin ve sıvı karışımı ekleyerek çırpma teli ile karıştırın. (Karışım gözünüze biraz sıvı gelebilir ama kesinlikle un eklemeyin) Katı yağ ile yağlayıp, unladığınız kalıba (ben 22 cm. olduğunu tahmin ettiğim, borcamda pişirdim) karışımı dökün ve 180 derece de kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Kürdanı mutlaka ortasına batırın, çünkü kenarları pişmiş olması sizi yanıltabilir, ortası daha geç pişiyor.)
- Pasta soğuyunca üçe bölün ve katları vişne
suyu ile ıslatın. (ıslatma işleminide kaşık yerine, Burcu'nun söylediği gibi yumurta fırçası ile yaptım.)
- Dr.Oetker'in pasta kremasını üzerindeki tarife
göre hazırlayın, pastanın ara katlarına sürün ve üzerini kaplayın. Krema bütün bu işlemler için bol bol yetiyor.
- Pastanın arasına ben çekirdeklerini çıkarıp, ikiye böldüğüm kirazlar koydum.
Bundan sonraki pastalarımda (eminimki artık sık sık yapacağım) beyaz krem şantili, vişneli, damla çikolatalı ve antep fıstıklı çeşitleri deneyeceğim. Eminim hepsi de çok yakışacak. | |
|