Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Muzlu Tiramisu Tarifi - Pasta Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:47 am | |
| Muzlu Tiramisu Tarifi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Muzlu Tiramisu Tarifi Malzemeler
Krema için;
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 7 Yemek Kaşığı Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Buğday veya Mısır Nişastası
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Yemek Kaşığı Margarin yada Tereyağ
- 1 Paket Labne Peyniri
Pandispanya için;
- 6 Adet yumurta
- 6 Türk Kahvesi Fincanı Un
- 6 Türk Kahvesi Fincanı Şeker
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Arası için; Yapılışı
- Öncelikle pastanın pandispanyasını
hazırlayın. Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ve toz malzemeleri ekleyerek hafifçe karıştırın. Yağlanıp, unlanmış yuvarlak kalıba dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
- Krema için; yumurta sarısı ve şekeri çırpma
teli ile çırpın. Un, nişasta ve soğuk sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan 1 dk. sonra altını kapatın ve vanilya ile margarini, arzu ederseniz 1 limon kabuğu rendesini ekleyin ve çırpın. Karışım ılınınca labne peynirini ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Keki iki parçaya ayırarak, şekerli su veya reçelli su ile ıslatın.
- Kremanın tamamını kekin ortasına yayın ve dilimlenmiş muz ile bolca damla çikolata serpin.
- Kekin ikinci parçasını kremanın üzerine kapatın ve aynı şekilde hafifçe ıslatın.
- Krem şantiyi paketin üzerindeki tarifine göre
(1 bardak toz krem şanti - 1 bardak soğuk süt oranı ile) hazırlayın. Pastanın üzerine sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
NOT 1: Siret yenge bu pastayı 28 cm lik bir kalıpla pişirmiş, siz daha küçük bir kalıpla pişirmek isterseniz, ölçüleri aynı oranda azaltabilir yada aynı ölçüler ile yapıp yüksek bir pandispanya elde edebilirsiniz. NOT 2: Pastayı daha küçük yaptığınızda krema fazla gelecektir, bu durumda krem şanti ile süslemek yerine orjinal tiramisu gibi yarısını ortasına yarısını üstünü kapatmak için kullanabilir ve kakao ile süsleyebilirsiniz. | |
|