Malzemesi: 2 su bardağı kuru fasulye Üzeri İçin; 3 dal taze yeşil soğan (çok incecik doğranacak) Yarım demet maydanoz (çekince kıyılacak)
Tarifi: • Kuru fasülyeyi mutlaka bir gece önceden bol suyla ıslatmamız gerekir. • Böylece fasülye yumuşar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] daha çabuk pişer ve pişerken de şekli[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] rengi bozulmaz. • Ertesi sabah suyunu süzdürdüğümüz fasülyeleri orta boy bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım. • Suyunu süzüp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bir çatalla veya mutfak robotunda iyice ezip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] püre haline getirelim. • Hazırladığımız sosu fasülye püresiyle harmanlayalım. • Sonra bir servis tabağına bu püreyi yayalım. • Üzerine çok ince doğranmış yeşillikleri karıştırarak serelim. • En sonunda ise biraz zeytinyağı gezdirip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] servise sunalım.Afiyet olsun [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]