Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
Konu: Bekâr Erkekler İçin Pratik Yemek Önerileri Cuma Ocak 29, 2010 8:00 am
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Bekâr Mutfağı adlı bir kitap çıkardı. 190 yemek tarifi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 270 yemek yapmayı kolaylaştıran pratik fikri içinde barındıran kitap[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bekârların işini kolaylaştıracağa benziyor
Öğrenci evlerinin dolabını açtığımızda çatlak 3-4 yumurta ve hafif çamurlu 1-2 kilo patates[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] büzüşmüş birkaç domates gözümüze çarpar. Çalışan bir bekârın eviyse biraz daha farklı olur tabii ki. Çatlak yumurtaların yerini sağlam yumurtalar alır. Patateslere birkaç meyve ve sebze eşlik eder. Ama iki buzdolabının da ortak noktası[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dolaba konulan malzemelerin boş poşetleridir. Mutfak tezgahının üzerine yığılmış bulaşıklara hiç girmiyoruz. İşin içinden çıkamayız.
'Bekârların durumu bu kadar vahim mi ya da açlıktan ölenleri var mı?' diye aklınızda birkaç soru belirebilir. Paniğe gerek yok[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] biz henüz ölenine rastlamadık. Bekârların büyük bir çoğunluğunu oluşturan üniversite öğrencileri genelde burslarının verildiği tarihlerde lüks denebilecek lokantalarda karınlarını doyurur. Ayın 7'sine yaklaşırken yeniden yumurtalı patates yapmaya başlarlar. Çalışan bekârlar ise dışarıda yemek yemeyi tercih eder. Yemeğin bulaşığıyla uğraşıp vakit kaybetmek istemez. Mutfağa zor giren bekârlar için geçtiğimiz günlerde Novamedya[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Bekâr Mutfağı adlı bir kitap çıkardı.
190 yemek tarifi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 270 yemek yapmayı kolaylaştıran pratik fikri içinde barındıran kitap[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bekârların işini kolaylaştıracağa benziyor. Kitapta kahvaltılık[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] atıştırmalık; yemekten tatlıya birçok tarif var. Normal çorbadan sıkılıp yeşil çorba içmek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] üç peynirli sandviç ve lahana salatası yemek isteyenler kitabın sayfalarını hızlıca karıştırmaya başlayabilir. 'Yok efendim çorba[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sandviç[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] lahana salatası bilinen şeyler[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ben öyle ismi bir kerede söylenemeyen[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] söylenince de arkadaşların arasında havası olan şeylerden yemek istiyorum' diyenler de düşünülmüş.
Cebinde parası olan bekârlar ıkura maki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] nigiri sushi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] körili tavuklu risotto veya kuzu kol sarma tercih edebilir. Bu tarifleri uygulayabilmeniz için öncelikle mutfağa girmelisiniz. Birkaç tabağı ve bıçağı da yıkamayı göze alın bir zahmet. Biz de size ismi kolay söylenen ve kolayca yapılabilecek birkaç tarif seçtik. Haydi kolay gele! Hazır gıda alırken neye dikkat edilmeli?
Son kullanım tarihi mutlaka kontrol edilmeli. Üzerinde delik olan ya da yıpranmış paketler alınmamalı. Soğukta saklanması gereken bir gıdanın soğuk olmadığı hissedildiğinde alınmamalı. Dondurulmuş gıdalar alışverişin sonunda alınmalı. Açık[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tepesi ya da tabanı şişmiş konserveler alınmamalı.
8 kişilik Hazırlanma süresi: 25 dakika. Pişirme süresi: 70 dakika. Malzemeler: 8 adet patates[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 300 gr beyaz peynir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 40 gr parmesan peyniri[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 demet yeşil soğan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 3 adet domates[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 60 ml taze krema[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 40 gr tereyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 20 gr hardal[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] biber. Hazırlanışı: Fırını önceden 250 C'de ısıtın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] patatesleri sebze fırçasıyla temizleyip yıkayın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] alüminyum folyoya sarın. Fırın ızgarasına yerleştirip alttan 2. rafta 45 dakika pişirin. Patatesleri alüminyum folyodan çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Beyaz peyniri ise ufak küp doğrayın. Parmesanı ince rendeleyin. Domatesleri küp küp kesin. Patatesleri ikiye bölüp soğuması için bekletin. İçini yemek kaşığı ile kabuğunu zedelemeyecek şekilde alın. Çukur bir tabakta çatalla ezip krema[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hardal[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tereyağı ve parmesan ile karıştırın. Beyaz peyniri domatesler ve yeşil soğan ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesli karışımı patates kabuklarına doldurun[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] üstüne beyaz peynirli karışımı paylaştırın. Fırın ızgarasına yerleştirip 10-15 dakika daha pişirin.
4 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika. Pişirme süresi: 40 dakika. Malzemeler: 4 adet elma[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 40 gr dondurulmuş yaban mersini[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 40 ml portakal suyu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 100 ml krema[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 250 gr yoğurt[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 paket şekerli vanilin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 20 gr file badem. Hazırlanışı: Elmaları yıkayıp çekirdekli kısımlarını elma oyacağı ile çıkartın. Elmaların etrafına uzunlamasına[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] derin olmayan çizgiler atın. Ortalarını[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] çözdürdüğünüz yaban mersini ile doldurun. Bir fırın kabına koyup üstüne portakal suyunu serpiştirin. Önceden 200 C'de ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Bu arada kremayı katı çırpın. Yoğurdu şekerli vanilin ile karıştırıp kremaya ekleyin. File bademleri yağsız tavada açık kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kızarmış elmaları düz tatlı tabaklarına paylaştırın. Hazırladığınız sos ve bademlerle servis yapabilirsiniz. Bu arada size bir önerimiz daha var: Tazesi yerine dondurulmuşunu satın aldığınız yaban mersinlerini çözülmeye bırakmayın; buzdolabında ya da ılık suyun altına tutarak çözün.
8 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika. Pişirme süresi: 10 dakika. Malzemeler: 1 adet baget ekmeği[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 150 gr tereyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ½ demet fesleğen[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 20 ml limon suyu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] deniz tuzu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karabiber. Hazırlanışı: Baget ekmeğini dört parçaya bölün. Erittiğiniz tereyağını tuz ve biber ilavesiyle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Fesleğen yapraklarını saplarından koparıp iri kıyın. Tereyağını fesleğen yaprakları ile blender'de çevirin. Limon suyunu ilave edip karıştırın. Tereyağını ekmeklerin üstüne sürün[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] alüminyum folyoya sarıp kapatın ve ızgarada 5-10 dakika pişirin. Deniz tuzu serpiştirip servis edin.
2 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika. Malzemeler: 125'şer gr. sarı ve kırmızıbiber[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 150 gr orta boylu domates[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 100 gr kırmızı soğan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ¼ demet nane[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 75 gr yeşil zeytin (içi kırmızıbiberli)[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 150 gr koyun peyniri[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 50 ml elma sirkesi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 80 ml zeytin zeytinyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] biber. Hazırlanışı: Sebzeleri iyice yıkayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp 2 cm büyüklüğünde küp doğrayın. Domatesleri altıya bölün. Salataları uzunlamasına dörde bölüp 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Soğanı dilimlere kesin. Nane yapraklarını ince şerit kesin. Zeytinleri ikiye bölün. Peyniri küp doğrayın. Sirkeyi 10 mil su[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] zeytinyağı[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tuz ve biber ile karıştırın. Bütün malzemeyi sosa ekleyip kısa bir süre bekletin. Size tavsiyemiz yanına pide koyarak servis edin.[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]