Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar Çarş. Ocak 27, 2010 5:54 am | |
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler : 1 adet karnabahar 2 soğan 2 diş sarımsak 150 gr. kıyma 1 çorba k. salça Sıvıyağ
Sosu İçin 1 çorba k. söke un 2 su b. süt Tuz, karabiber Muskat Sıvıyağ
Üzeri İçin Kaşar peyniri
Hazırlanışı Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra haşlayın.
Üzeri için ise soğanları ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulunca üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin. Çok az su vererek kıvamını açıp bir taşım kaynatın.
Beşamel sosu için ise, unu sıvıyağda kavurun. Kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütünü ekleyerek çırpın.Tuz, karabiber ve muskatını da ayarlayıp kıvamı yoğunlaşınca altını kapatın.
Yarı kıvamda haşlanan karnabaharları fırın kabına alarak iri doğrayın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine kıymalı sosu gezdirdikten sonra, beşamel sosu da gezdirin. En son kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin. | |
|