hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 CANLI HAYVAN ve HAYVANSAL ÜRÜN FİYATLARI ve ÜRETİM DEĞERİ, 2009

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
CANLI HAYVAN ve HAYVANSAL ÜRÜN FİYATLARI ve ÜRETİM DEĞERİ, 2009 2duy3hj

CANLI HAYVAN ve HAYVANSAL ÜRÜN FİYATLARI ve ÜRETİM DEĞERİ, 2009 Empty
MesajKonu: CANLI HAYVAN ve HAYVANSAL ÜRÜN FİYATLARI ve ÜRETİM DEĞERİ, 2009   CANLI HAYVAN ve HAYVANSAL ÜRÜN FİYATLARI ve ÜRETİM DEĞERİ, 2009 EmptyC.tesi Haz. 05, 2010 9:10 am

Canlı Hayvanlardan Kültür Sığır Fiyatı 2009 Yılında Bir
Önceki Yıla Göre %6 Artarak 2533,6 TL Olurken, Yerli Sığır Fiyatı %16,3
Artışla 1391,3 TL Oldu



  • 2009
    yılı kültür dana fiyatı bir önceki yıla göre %9,8 oranında artışla
    1279,7 TL ve yerli dana fiyatı %15,4 artarak 725,2 TL olarak
    gerçekleşmiştir.

  • Koyun ve keçi fiyatlarına
    bakıldığında, 2009 yılında bir önceki yıla göre merinos koyun fiyatında
    %15,1, yerli koyun fiyatında %25,7, tiftik keçisi fiyatında %22,5 ve kıl
    keçisi fiyatında %29,3 artış görülmüştür.

  • Kümes hayvanlarından et
    tavuğu fiyatı 2009 yılında bir önceki yıla göre %21, oranında artarak
    8,1 TL ve yumurta tavuğu fiyatı %11,6 oranında artarak 9,1 TL olmuştur.

Hayvansal
Ürünlerden İnek Sütü Fiyatı 2009 Yılında Bir Önceki Yıla Göre %0,7
Oranında Azaldı



  • 2009
    yılında inek sütü fiyatı bir önceki yıla göre %0,7 oranında azalış
    göstererek 0,79 TL, koyun sütü fiyatı ise %10,9 oranında artarak 1,17 TL
    olmuştur.

  • Kırmızı et fiyatlarına
    bakıldığında, sığır eti %14,4 artarak 13,41 TL, koyun eti ise %19,2
    artarak 13,27 TL olarak işlem görmüştür.

  • Beyaz et fiyatlarında ise,
    tavuk eti fiyatı %29,4 artarak 4,78 TL ve hindi eti fiyatı %32,5 artarak
    6,77 TL olmuştur.

  • 2009 yılı tavuk yumurta
    fiyatı %8,2 artışla 0,21 TL, bal fiyatı ise %11,2 artışla 16,86 TL
    olarak gerçekleşmiştir.

Canlı
Hayvanlardan Kültür Sığır Fiyatı 2009 Yılında Bir Önceki Yıla Göre %6
Artarak 2533,6 TL Olurken, Yerli Sığır Fiyatı %16,3 Artışla 1391,3 TL
Oldu



  • 2009
    yılı kültür dana fiyatı bir önceki yıla göre %9,8 oranında artışla
    1279,7 TL ve yerli dana fiyatı %15,4 artarak 725,2 TL olarak
    gerçekleşmiştir.

  • Koyun ve keçi fiyatlarına
    bakıldığında, 2009 yılında bir önceki yıla göre merinos koyun fiyatında
    %15,1, yerli koyun fiyatında %25,7, tiftik keçisi fiyatında %22,5 ve
    kıl keçisi fiyatında %29,3 artış görülmüştür.

  • Kümes hayvanlarından et
    tavuğu fiyatı 2009 yılında bir önceki yıla göre %21, oranında artarak
    8,1 TL ve yumurta tavuğu fiyatı %11,6 oranında artarak 9,1 TL olmuştur.

Hayvansal
Ürünlerden İnek Sütü Fiyatı 2009 Yılında Bir Önceki Yıla Göre %0,7
Oranında Azaldı



  • 2009
    yılında inek sütü fiyatı bir önceki yıla göre %0,7 oranında azalış
    göstererek 0,79 TL, koyun sütü fiyatı ise %10,9 oranında artarak 1,17 TL
    olmuştur.

  • Kırmızı et fiyatlarına
    bakıldığında, sığır eti %14,4 artarak 13,41 TL, koyun eti ise %19,2
    artarak 13,27 TL olarak işlem görmüştür.

  • Beyaz et fiyatlarında ise,
    tavuk eti fiyatı %29,4 artarak 4,78 TL ve hindi eti fiyatı %32,5 artarak
    6,77 TL olmuştur.

  • 2009 yılı tavuk yumurta
    fiyatı %8,2 artışla 0,21 TL, bal fiyatı ise %11,2 artışla 16,86 TL
    olarak gerçekleşmiştir.

Canlı
Hayvan Üretim Değeri 2009 Yılında Bir Önceki Yıla Göre %10,3 Artış
Göstererek Yaklaşık 28,1 Milyar TL Oldu



  • 2009 yılında büyükbaş hayvanların üretim değeri bir
    önceki yıla göre % 9,8 artarak yaklaşık 19,4 milyar TL, küçükbaş
    hayvanların üretim değeri %14,9 artarak 6,5 milyar TL ve kümes
    hayvanlarının üretim değeri %9,7 artarak yaklaşık 2 milyar TL olmuştur.


Hayvansal Ürün Üretim
Değeri 2009 Yılında Bir Önceki Yıla Göre %11,7 Artış Göstererek Yaklaşık
26,6 Milyar TL Oldu



  • 2009
    yılında bir önceki yıla göre süt üretim değeri %2,4 artarak yaklaşık
    10,3 milyar TL, beyaz et üretim değeri %51,8 artarak yaklaşık 6,4 milyar
    TL, bal üretim değeri %12,1 artarak yaklaşık 1,4 milyar TL, yumurta
    üretim değeri ise %13,4 artarak yaklaşık 2,8 milyar TL olurken, kırmızı
    et üretim değeri %1,1 azalarak yaklaşık 5,5 milyar TL olmuştur.

Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürün Fiyatlarının Derlenme
ve Hesaplama Yöntemi


  • Çiftçinin eline geçen fiyatlar,
    çiftçinin ürettiği veya yetiştirdiği ürünleri aracı kullanmadan toptan
    veya perakende satması ile oluşan birim fiyatlardır. Üretim değeri ise
    üretim miktarı ile birim fiyatın çarpılmasından elde edilen değerdir.

  • Çiftçinin eline geçen canlı
    hayvan ve hayvansal ürün fiyatları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı (TKB),
    il ve ilçe teşkilatı ile aylık olarak İstatistik Bilgi Sistemi (İBS)
    aracılığıyla derlenmektedir. İBS, TKB ve TÜİK ortak çalışması olup, TKB
    internet sitesi aracılığı ile işleyen bir veri derleme sistemidir.
    Sisteme TKB il ve ilçe teşkilatlarındaki ziraat mühendisi, veteriner
    hekim veya teknisyenler tarafından veri girişi yapılmaktadır. Bu haber
    bülteni ile 2009 yılı geçici tarımsal fiyat ve değerler, ürünlerin
    kesinleşmiş fiyat ve değerlerinin yayımlanacağı ‘‘Tarım İstatistikleri
    Özeti’’ yayınından önce duyurulmuş olmaktadır.

  • Canlı hayvan ve hayvansal
    ürünlerin il fiyatları hesaplanırken, öncelikle o ilin ilçelerinden
    derlenen fiyatların pazarlama kanalları itibarıyle aritmetik ortalaması
    alınır. İlçe fiyatı o ilin ürün ilçe ağırlıkları ile çarpılarak il
    fiyatı bulunur. Bu işlem her ay ve her il için ayrı ayrı yapılmaktadır.
    Bu hesaplama yapılırken, ilgili ürün için herhangi bir ayda ilçe fiyatı
    oluşmamış ise o ilçenin ağırlığı ilgili ay için dikkate alınmadan,
    fiyatı oluşan diğer ilçelerin üretim ağırlıkları yeniden
    hesaplanmaktadır. İl fiyatları ile il üretim ağırlığı çarpılarak
    ağırlıklı Türkiye fiyatı oluşturulur. Hesaplama yapılan üründe, herhangi
    bir ayda il fiyatı oluşmamış ise, ilçede olduğu gibi bu ilin ilgili
    aydaki ağırlığı dikkate alınmadan fiyatı oluşan illerin ağırlığı yeniden
    hesaplanmakta ve bu ağırlıklarla ağırlıklı Türkiye fiyatı elde
    edilmektedir. Üretimi olan fakat iç tüketim olarak kullanılan veya
    ekonomik değeri olmayan ürünlerin fiyat ve değerleri hesaplanmamaktadır.


[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
CANLI HAYVAN ve HAYVANSAL ÜRÜN FİYATLARI ve ÜRETİM DEĞERİ, 2009
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kurbanın canlı canlı ayağını kestiler VİDEO + resim + 15
» Bu CD'nin değeri Trilyon Euro
» Fransa'da üretim düşürecek
» Meslek Tanıtımı: Kağıt Üretim
» Toyota gaz pedalına geç baktı, değeri 21 milyar dolar eridi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Güncel Haberler&Bilgiler :: Ekonomi ve Para Piyasaları-
Buraya geçin: