ŞARAP-KAHVE-ÇİKOLATANIN KALP SAĞLIĞINA FAYDASI YOKMUŞ [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Avustralya'da yapılan bir araştırma, içerdikleri anti-oksidanlar
nedeniyle kalbe iyi geldiğine inanılan şarap, kahve ve çikolatanın
aslında pek de bu tür bir faydası olmadığını ortaya koydu.
ANKARA - İtalyan La Stampa gazetesinde yayımlanan habere göre,
100'den fazla bilimsel çalışmayı inceleyen Avustralya Ulusal Kalp
Vakfında görev yapan bilim adamları, şarap, kahve ve çikolatanın kalp ve
damar sağlığı açısından sanıldığı gibi
faydalı olmadığını öne sürdü.
Araştırma ekibinden
doktor Susan
Anderson, inceledikleri verilerde, kalp ve damar sağlığı açısından
çikolata, kahve ve kırmızı şarap tüketilmesini önermek için açık ve
yeterli bulguya rastlamadıklarını belirtti. Anderson, "Gerekli
anti-oksidanları almanın en iyi yolu her gün meyve, sebze, baklagil,
kepek ekmeği, ceviz ve fındıktan oluşan çok çeşitli gıdalar tüketmektir"
dedi.
habervitrini.com