Günlerce detoks yaparak kilolarınızdan kurtuldunuz.
Formunuzu korumak ve tekrar kilo almamak için Dr. DeLuz’un özel
tariflerini kesip saklamanız yeterli.
O kadar kilo verdikten ve vücudunuzu temizledikten
sonra, sağlıklı hayatınıza devam etmek sizce de mantıklı değil mi? Ağır
ve tembel bir vücuda tekrar sahip olmamak için detoks sırasında
kazandığınız alışkanlıkları devam ettirip kilonuzu korumaya çalışın. Dr.
Roni DeLuz, Pegasus Yayınları’ndan çıkan ‘21 Günde 10 Kilo’ adlı
kitabında, kilosunu korumak isteyenlere tavsiyelerde bulunuyor: “Her gün
egzersiz yapmaya devam edin, sağlıklı bir şekilde beslenmek için koruma
programına uyun.
Artık bir kere detoks yaptığınıza göre ikincisi daha kolay
olacaktır. Yılda bir kere 21 günlük, her 3 ayda bir
7 günlük ya da her hafta 2 günlük detoks yapmanızı öneririm.”
SEBZELİ SALATA
(2 kişilik)
Malzemeler: 1 adet doğranmış dolmalık biber, yarım soğan, yarım
salatalık, 2 sapkaşık zeytinyağı, 3 kaşık üzüm sirkesi, 1/4 çay
kaşığı stevya, 1 tutam Arnavut biberi
Yapılışı: Bütün sebzeleri doğrayıp orta büyüklükteki bir kaseye koyun.
Zeytinyağı, sirke, stevya, Arnavut biberini kapaklı bir kaba koyun.
Kapağı kapatıp kabı 1 dakika çalkalayın. Bu sosu salatanın üzerine
dökün. doğranmış kereviz, 10-12 tane ikiye bölünmüş cherry
domates, yarım kabak, 3-4
ACILI FASULYE
(2 kişilik)
Malzemeler: 1.5 litre su, 1.5 kase kuru, siyah fasulye, 3 tutam
kekik, 1 adet doğranmış soğan, 1/4 diş sarımsak 1 tutam arnavut biberi, 1
çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuzsuz baharat
Yapılışı: Malzemeleri orta büyüklükte bir tencereye koyun. Fasulyeler
yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 dakika orta ateşte pişirin.
PORTAKALLI FRAPPE
(2 kişilik)
Malzemeler: 2 kepçe vanilyalı protein tozu, 1 top portakal aromalı doğal
lif, 1 damla saf portakal yağı ya da portakal esansı 30 ml su, 120 ml
hindistancevizi sütü, soya sütü ya da badem sütü
Yapılışı: Malzemeleri dondurma kıvamına gelinceye kadar mikserde
karıştın. Kolay içilmesi için biraz daha
sıvı ilave edilebilir ya da bir
kaşıkla tatlı gibi yenilebilir.
ÖZEL SALATA SOSLARI
Organik sebzelerle hazırlayacağınız sağlıklı soslar
dururken, neden bol toksin içeren hazır sosları satın alıyorsunuz? Evde
yapılan taze, sağlıklı salata soslarının hazırlanışı kolaydır ve
kimyasal katkı maddesi içermezler. Değişik bir tat vermesi için
istediğiniz baharatları ekleyin. Bu tarifleri detoks uygularken
yapmayın. Koruma programına geçtiğiniz zaman hazırlayın ve hepsini
kullanmadan önce soğutun.
DOĞAL İTALYAN SOSU
Malzemeler: 1 tutam kıyılmış sarmısak, 1 tutam fesleğen, 1 tutam keklik
otu, 1 tutam maydanoz, 1 tutam Arnavut biberi, 1 kaşık tuzsuz baharat,
yarım kase balzamik sirke, 1 kaşık zeytinyağı.
Yapılışı: Bütün malzemeleri krema kıvamına gelene kadar mikserde
karıştırın.
BAHARATLI HARDAL SOSU
Malzemeler: 2 kaşık baharatlı pirinç sirkesi, 2 çay kaşığı organik
hardal, yağsız yoğurt, 1 tutam stevya.
Yapılışı: Bütün malzemeleri krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Tat
vermesi için stevya ekleyin.
TATLI EKŞİ HAVUÇ SOSU
Malzemeler: 1/4 kase üzüm sirkesi, 1/4 kase havuç suyu, 1/4 kase ezilmiş
domates, 1 çay kaşığı limon suyu,
1 tutam kırmızı biber, 2 paket stevya
Yapılışı: Hepsini krema kıvamına gelene kadar mikserde karıştırın.
Kaynak:Milliyet