Malzemeler : Keki İçin: 3 Yumurta 1 Su B. Toz Şeker 1 Su B. Mor Haşhaş 1 Çay B. Sıvıyağ 1 Çay B. Su 1 Çay B. Hindistan Cevizi 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket Vanilya 2 Su B. Un
Portakal Peltesi İçin: 5 Portakal 1 Çay B. Toz Şeker 1 Çorba K. Nişasta
Hazırlanışı Yuvarlak kek kalıbımızın altını yağlı pişirme kağıdıyla kapatıyoruz. Genişçe bir kaba şekerimizi koyup yumurtaları kırıyoruz. Çırpıcıyla yüksek hızda köpürtüyoruz. Üzerine su ve yağ ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
Un[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kabartma tozu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] vanilya[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] haşhaş ve hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Bir portakalın kabuğunu da rendeliyoruz. Hepsini karıştırdıktan sonra harcımızı kalıbın içine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu hazırlamak için kabukları soyulmuş portakalların suyunu sıkıyoruz. Şekeri ve nişastayı da soğuk portakal suyunun içine ekleyip ocağa koyarak pelte kıvamında pişiriyoruz. Pişirdiğimiz pelteyi kekin üzerine sıcakken döküyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz