Bu yemek tencerede pisen bir kebap turu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] o nedenle adina Kazan Kebabi deniyor. Patlican ve domatesle yapilan yemekleri seviyorsaniz Sanliurfa'nin bu yemegine de bayilacaksiniz demektir. Gecenlerde aklima evlendigimden beri bu yemegi hic pisirmedigim geldi ve hemen malzemeleri alip yapmaya karar verdim. Ne kadar da ozlemisim... Daha once esim hic yememisti ve cok begendi. Iki kisi koca tencereyi bitirdik ve hic de pisman olmadikDenemenizi tavsiye ediyorum[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] begeneceginize eminim. Simdiden afiyet olsun:
Mazlemeler:
* 3 adet orta boy patlican * 2 adet iri domates * 500 g orta yagli kuzu kiyma (dana kullananlar ete 1 y.k. yag eklemeli) * 1 adet orta boy sogan(ince dogranmis) * 1+1 y.k. salca * 1/2 c.k. karisik baharat * Biraz tuz * 1 t.k pul biber * 1/2 s.b. su * 3 y.k. sivi yag
Karisik Baharat icin 3 y.k. karabiber[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 y.k. tarcin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 t.k. karanfil ve 1 t.k. yenibahari guzelce harmanlayin. Yapilisi:
1. Et[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] baharat[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sogan[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] karabiber[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] pul biber ve bir y.k. salcayi derin bir kapta yogurun. 2. Patlicanlarin sap kismini ve domateslerin tepesini bir kapak gibi kesin. 3. Patlicanlari verev sekilde 2-3 yerinden kesin; ama dilimlemeyin (yani dibine kadar kesmeyin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] butun kalmasi lazim). Domatesleri de iki yerinden boyuna kesin ve yine koparmamaya ozen gosterin. 4. Hazirladiginiz etten parcalar koparip minik kofteler yapin. Kestiginiz patlican ve domatesin yariklarini bu etleri yerlestirin[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yerlestirirken patlican dilimlerini ana parcasindan koparmamaya ozen gosterin.
5.
Kebaplari teflon bir tencereye yarik kisimlari fotografdaki gibi uste gelecek sekilde yerlestirin.Kalan bir y.k. salcayi yarim s.b. suda iyice eritip kebaplarin uzerine gezdirin. Iki y.k. sivi yagi da kebaplarin uzerine gezdirdikten sonra tencerenin kapagini kapatin ve patlicanlar ve domatesler pisinceye kadar kisik ateste pisirin.Seklini bozmadan spatula yardimi ile tabaklara alip (koparsa bile onemli degil tabaga bitistik olarak yerlesirirsiniz)[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] arpa sehriyeli pirinc pilavi ve bol kopuklu ayran ile servis yapin. Mutlaka ama mutlaka deneyin derim[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] parmaklarinizi da birlikte yiyeceginize garanti veriyorum! Hazirladiginiz salcali su[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yemek pistikten sonra yag ile birlikte harika bir sos olusturuyor; servis yaparken tabaklara birer kasik sos ekleyip ekmeginizi (esimle denedik cok leziz oluyor) bandirin Pisirme esnasinda yemek suyunu tamamen cekmesine ragmen hala tam pismemis ise bir miktar sicak su daha ekleyebilirsiniz.