Amerikan Diyetetik Derneği'nin Denizaşırı Ülkeler Türkiye Temsilcisi Diyetisyen Selahattin Dönmez
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tazesinin yaz aylarında
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kurusunun ise her zaman bulunabileceği incirin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] özellikle sindirim sistemi için çok faydalı bir meyve olduğunu söyledi.
İncirin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] içerdiği yüksek oranlardaki protein
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besin olduğunu belirten Dönmez
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ''İncir
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]lif deposudur ve gut hastalığını iyileştirici bir enzim olan fisin
içerir. Ayrıca çok hafif bağırsak çalıştırıcı özelliği olduğu da
bilinmektedir. İncirin anti-kanserojenik etkisi üzerinde de çalışmalar
bulunmaktadır'' dedi.
Dönmez
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Japonya'da yapılan bir araştırmanın deri altında tümör geliştirilmiş farelere enjekte edilen incir özünün
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tümörleri 11 günde yüzde 39 oranında küçülttüğünün tespit edildiğini ifade ederek
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ''Ayrıca kemik sağlığı
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]kan pıhtılaşması ve sağlıklı sinir sistemi için gerekli kalsiyumun en
yoğun bitkisel kaynağı olduğu bilinmektedir. Anında enerji sağladığı ve
krampları engellediği için sporcular için oldukça faydalı bir besindir.
Özellikle kuru incir
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] demir ve potasyum açısından besin değeri yüksek bir meyvedir'' diye konuştu.
''İNCİRİN SAKİNLEŞTİRİCİ ÖZELLİĞİ BULUNUYOR''İncirin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] içerdiği bazı asidler dolayısıyla doğal bir sakinleştirici özelliği taşıdığını da vurgulayan Dönmez
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] şunları kaydetti:
''Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru incir
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]kolay sindirilebilen fruktoz ve glikoz içerir. Protein miktarı birçok
kuru meyvenin iki katından daha fazladır. Diğer meyvelerle
karşılaştırıldığı zaman kalsiyum
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bakır
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] magnezyum
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] potasyum ve kükürt bakımından birinci
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] enerji
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] pantotenik asit
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] riboflavin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tiamin ve piridoksin bakımından ikinci sırayı aldığı görülmektedir. İncir
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] içeriğindeki pektin nedeniyle
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bağırsaklarda toksik maddelerin atılması
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi gibi yararlar sağlamaktadır.''
Dönmez
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] daha olgunlaşmamış incirlerin oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] olgun incirlerin ise buzdolabında saklanması gerektiğini belirterek
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]taze incirin ara öğünlerde veya salataları lezzetlendirmek için
kullanılabileceğini ve kahvaltıda da tüketilebileceğini vurguladı.