Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Yayla Çorbası Tarifi - Çorba Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:44 am | |
| Yayla Çorbası Tarifi Malzemeler
- 300 Gr. Haşlanmış Et
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 1/2 Kg. Süt
- 1/2 Kg. Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yumurta
- Tereyağ (1 Yumurta Büyüklüğünde)
- 1 Tutam Tuz
- 3 tutam Nane
Yapılışı
- 1 lt. su veya etsuyunda pirinci haşlayın.
- Ayrı bir yerde derin bir kasede, süt, yoğurt,un, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın.
- Karışımı, ağır ağır haşlanmış pirince karıştırarak ilave edin, 5 dk. kadar kaynatın.
- Haşlanmış nohutu ve didiklemiş olduğunuz eti ekleyin.
- Bir tavada tereyağını eritip, kızınca altını kapatın ve nane serpin.
- Naneli yağı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak sıcak servis yapın.
NOT 1 : Çorba ertesi güne biraz koyulaşır ise kaynamış su ilave edebiliriz. NOT 2: Eğer evde süzme yoğurdunuz varsa, yoğurt ölçüsünün yarısını normal, yarısınıda süzme olarak yapın. Çok daha güzel oluyor. | |
|