hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum
 
AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

 

 Soğuk Algınlığına Şalgam

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen


Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Yaş : 34
Mesajlar : 14824
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Soğuk Algınlığına Şalgam 2duy3hj

Soğuk Algınlığına Şalgam Empty
MesajKonu: Soğuk Algınlığına Şalgam   Soğuk Algınlığına Şalgam EmptySalı Ocak 26, 2010 9:56 am

Ham maddesi vitamin deposu havuç olan şalgam, vücut direncini artırarak çoğu hastalığa karşı kalkan görevi üstlenirken, sindirim sistemini rahatlatıyor.

Adananın sembolleşen içeceklerinden olan ve vitamin deposu havuçtan elde edilen şalgamın, mevsimsel geçişle birlikte artan
soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırdığı bildirildi.

Çukurova yöresinde çokça tüketilen şalgama olan talep, özellikle mevsimsel geçiş dönemlerinde fazlasıyla artıyor.

Vitamin deposu olarak bilinen havuçtan, tamamıyla doğal olarak elde edilen şalgamın, yapılan seri üretimler sonucu ülke genelinde tüketimi hızla yaygınlaşırken, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etkisinin olması, şeker ve kolesterol yapıcı maddeler bulunmaması da herkesin rahatlıkla içebilmesine olanak
sağlıyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Boğaz Burun Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Doç. Dr. Barlas Aydoğan, mevsimsel geçiş dönemi olan şu günlerde, grip başta olmak üzere soğuk algınlığı hastalıklarının arttığını,
şalgamın ise vitamin yönünden zengin olması nedeniyle tüketiminin hastalıklara karşı önleyici olabileceğini söyledi.

Bilimsel bir araştırmanın bulunmamasına rağmen tamamen havuçtan
yapıldığı için faydalı olduğunun bilindiğini ve rahatlıkla
tüketilebileceğini belirten Aydoğan, şalgamın vücut direncini artırdığını kaydetti.

Kentte uzun yıllardan beri şalgam suyu üreten Mahmut Yol ise Özellikle
kış ve yaz aylarına geçişler sırasında şalgama talebin arttığını
söyledi. Mahmut Yol, "Haftada 10 ton satıyoruz" dedi.


Şalgam suyu, mor havucun özü alınarak yapılıyor. Önce, bulgur unu mayalanıp bir hafta bekletiliyor, iyice ekşidikten sonra sulandırılıp, dut ağacından yapılan özel tahta fıçılara bırakılıyor.

Ardından, mor havuç iyice temizlenip kaynatıldıktan sonra bu fıçılara konuluyor, üzerine de şalgam turpu yerleştiriliyor. Tahta fıçılarda bir hafta daha bekletilen bu karışıma tuz ilave
ediliyor.

Fıçı içinde şarap gibi olgunlaştırılan şalgam,
bekleme süresi sonunda süzülerek içime hazır hale getiriliyor. Şalgam
suyunu acılı olarak içmek isteyenlerin bardağına ise bir miktar süs
biberinden elde edilen acı sos ilave ediliyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Soğuk Algınlığına Şalgam
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sıcak mı, Soğuk mu?
» Sıcak mı Soğuk mu
» Soğuk hava alerji hastalarının kabusu
» çocuklarda soğuk algınlığı
» Soğuk hava kalbi de tehdit ediyor

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hukuk.forum.st :: Danışmanlık ve Yardımlaşma :: Sağlık Sorunları :: Sağlık Bilgileri-
Buraya geçin: