Malzemeler 1 kg deniz börülcesi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 8 diş sarımsak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 tane orta büyüklükte limon[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 kahve fincanı zeytin yağı ve biraz tuz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Hazırlanışı Deniz börülcesini iyice yıkadıktan sonra ( kökleri kesmeden) geniş bir tencere içerisine koyulur ve yaklaşık olarak 2 kg kaynamış su ilave edilerek orta dereceli ateşte 20 dk[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kaynatılır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Haşlanan deniz börülcesi süzgeçe alınarak üzerine soğuk su dökülerek soğutulur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Soğuma işlemi gerçekleştikten sonra Deniz Börülcelerini köklerinden tuturak temiz bir servis tabağına sıyırarak köklerinden ayırırız[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Üzerine sarımsakları rendeleyip limon ve yağını koyup servise hazır hale getiririz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]