hukuk.forum.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

hukuk,hukuki,adliye,dava,müvekkil,hukuk haberleri,avukat,savcı,hakim,forum

AramaLatest imagesAnasayfaKayıt OlGiriş yap

Mahallenin Akıllı Delisi

YazarMesaj
Jensen
Hukuk Forum
Jensen

Giriş Tarihi : 30/03/09
Yer : İstanbul
Rep Puanı : 14472
Rep Gücü : 6503
Mahallenin Akıllı Delisi 2duy3hj

Mahallenin Akıllı Delisi Empty
MesajKonu: Mahallenin Akıllı Delisi   Mahallenin Akıllı Delisi EmptyPaz Ocak 31, 2010 2:13 pm

Deli Süleyman mahallemizin önemli bir sakiniydi.
Kendisini küçük yaşta tanıdığımdan ayrıca mutluluk duyarım. Bu adamın
tavırları beni çok etkilemiş ve daha ilerde duyarlı bir insan olmamda
kalımlı rol oynamıştır. Bunun bir sürü nedenleri var. Ama en önemlisi
onun bambaşka kişiliği idi. Başını eğer[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sanki dünyada bir tek oymuş gibi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sokaklarda sessiz sessiz gezerdi. Mahallenin çocukları onu görünce ardına takılırlar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ''deli[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] deli'' diye haykırıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] alay ederlerdi. Ben ise her defasında Deli Süleymanı savunur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gerekirse[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] arkadaşlarımla kavga ederdim. Onun da bir insan olduğunu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] alay yerine[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] saygı göstermemiz gerektiğini söyler[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] şahsına bir ağabey gibi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dost[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] arkadaş gibi davranırdım. Gerçekten adam olağanüstü bir mütevaziliğe sahip[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kimseyi incitmez[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tek kendi kendine bir şeyler söylenir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] akşamları kararıp yıldızlar ışıldamaya başlayınca[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] mahallemizden geçen derenin sularına ayaklarını daldırır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] saatlarce gökyüzündeki parlak cisimleri seyrederdi. Nedense[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yıldızlara ve Ay'a özel bir düşkünlüğü vardı. Ben onun bu tavrına istinaden[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] kendisine göre bir felsefesi olduğunu düşünürdüm.
Kimse ile konuşmayan Deli Süleyman[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] beni görünce çok mutlu olur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] içindekini paylaşmak için can atardı. İşin gerçeği[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ben de neler düşündüğünü merak eder[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
onu samimiyetle dinlerdim. Herkesin ''deli'' dediği bu adam aslında çok
akıllı geçenlerden daha akıllı lâflar da yapardı bana göre. Meselâ:
- Bana deli diyorlar. Ben deli değilim. Yalnız biraz aklım ermiyor. Ama
bu benim suçum olmadığını da biliyorum. Çocuklar beni incitiyorlar ama
ben hiç belli etmiyorum. Üzüldüğümü anlarlarsa gönülleri olur[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] daha da üzerime gelirler[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] diyordu
Neden yıldızlara[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Ay'a saatlarca baktığını sorunca:
- Bak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
orada milyonlarca yıldız ve aralarında bir de Ay var. Yıldızlar birbiri
arasında hiç kavga etmiyorlar. Ay dede de bu asayişten memnun ne de
keyifli gülümsüyor. Ben onlara bakarken hep Yüce Allaha dua ediyorum
insanların da böyle sakin ve beraberce yaşamaları için. Sen akıllı bir
çocuksun. Ben senin yıldızını da orada görüyorum. Senin yıldızın çok
parlak. Hee[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] o yıldız senin yıldızın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] diyerek parmağı ile en iri bir yıldızı gösteriyor ama[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
nedense o esnada gözlerimin ta içine bakıyordu. Belki de o anda bana en
büyük mükafatı verdiğini düşünüyor ve sevinip sevinmediğimi anlamak
için oralarda bir işaret arıyordu. Akıllı bir deliydi Deli Süleyman.
İnsanın insan tarafından sevilmesinin ne kadar önemli olduğunu o
öğretti bana. Kendisini hep iyilikle anarım. Bir tuhaf tarafı daha
vardı ki[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] belki de deliliğiğni en çok o ele veriyordu. Ama ben buna da alışmış[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] pek yadırgamıyordum. Geceleri ayakları derenin soğuk suyuna gömülü[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yıldızları dalgınlıkla seyrederken[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yakınında muhakkak yanan bir ateş bulunurdu. Arada bir oradan bir eksiyi alıp[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
suda söndürür ve inanılmaz bir hazla soğumuş kömürü kemirirdi. Aklın
beslenmesi için kömürün çok faydası olduğunu söylerdi. Bazen eksiyi
bana da uzatır[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gücenmesin diye[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ben de kemirirdim. Çocuk değil mi[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] belki biraz da inanırdım ona.
Şimdi Deli Süleymanı anarken[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] garipçe gülümsüyorum o zamanki saflığıma. Ama akıllı sözlerini de hiç unutmuyorum. Yaşam yolunda beni üzenler de oldu[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ezenler de. Bunları görmemezlikten gelerek[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] hep alçak gönüllülüğe sığındım ve bunun çok faydasını gördüm. Ne zaman başım darda kalsa[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu masum delinin akıllı sözleri moral verir bana. Ruhu şadolsun !

Mahallenin Akıllı Delisi
1 sayfadaki 1 sayfası