Jensen
Giriş Tarihi : 30/03/09 Yer : İstanbul Yaş : 34 Mesajlar : 14824 Rep Puanı : 14472 Rep Gücü : 6503
| Konu: Kereviz Salatası Tarifi - Yemek Tarifleri Paz Ocak 31, 2010 8:51 am | |
| KEREVİZ SALATASI[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]KEREVİZ SALATASIYapımı çok çok basit olduğu için ayrı bir yazıda yazmaya gerek görmedim ama belki bilmeyenlerde olabilir diye arşivimde olsun istedim. Kereviz salatasının yapımı çok kolay, tek püf noktası kerevizlerin kararmamasını sağlamak. Bunun için -benim bildiğim- iki yöntem var.
- Eğer salatayı yapar yapmaz
hemen tüketecekseniz, direk yoğurtlu karışımın içine rendeleyin ve rendelerken de ara ara karıştırarak kararmasını önleyin.
- Eğer salatayı bir kaç saat sonra tüketecekseniz; derin bir kasede
içine 1 limon suyu sıkılmış su hazırlayın. Kerevizleri bu suyun içine rendeleyin ve salatayı hazırlayacağınız zamana kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra, suyunu iyice sıkarak yada salata kurutma aleti ile kurutarak, yoğurtlu karışıma ekleyin.
Malzemeler
- 2 Adet (Orta Boy) Kereviz
- 6-7 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Mayonez
- 2-3 Diş Sarımsak (ezilmiş)
- Tuz
Yapılışı
- Kereviz hariç, diğer malzemeleri çırpma teli ile iyice karıştırın.
- İsteğinize göre 1. veya 2. yöntemdeki gibi hazırlayın.
| |
|