Tavuklu Karnıyarık Tarifi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]İSTER TAVUKLU, İSTER KIYMALI, HER HALİ GÜZEL...Madem, artık yemek pişirebiliyorum
yada en azından yaptıklarım eşim tarafından beğeniliyor, blogun yemek
arşivi kısmını biraz zenginleştireyim istiyorum. Hazır yazda geldi,
pasta, kurabiye, börek ne kadar az yesek o kadar iyi, hem pazarlar,
marketler çok cazibeli sebzeler ile doldu, değerlendirmek lazım öyle
değilmi? Bu aralar sık sık, neredeyse gün aşırı zeytinyağlı taze
fasulye pişiriyorum, bolcada bezelye. Hatta buzluğada hatırı sayılır
miktarda bezelye koydum şimdiden. Önümüzdeki günlerde, barbunya, taze
fasulye ve menemenlik de hazırlayacağız annemle. Hatta belki
pandispanya dosyası gibi, Müge'nin buzluk dosyası bile hazırlayabilirim Yok, yok o kadarda değil Herkesin bildiği şeyleri yazacak kadarda kendini bilmez değilim.
Tavuklu karnıyarık; yazın en sevdiğim yemeklerden biri. Kıymalı
yemekler ile çok aram olmadığı için, eski çalıştığım şirketteki aşçımız
yapmıştı bana özel
O gün bugündür sık sık yapar ve bayıla bayıla yerim. Zaten ben
patlıcanın her halini bayılarak yerim, kızartmasını, közlenmişini,
yemeğini... Hatta şimdi farkettim, blogda imambayıldı yok, en kısa
zamanda yapıp eklemek lazım
Malzemeler
- 4 Adet Orta Boy (Tombik) Patlıcan
- 3 Adet Tavuk But
- 1 Adet Domates
- 2-3 Adet Sivri Biber
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ (Patlıcanları kızartmak için)
- Tuz, Karabiber, Kekik ve Maydanoz
Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları alaca şekilde (siyah-beyaz şerit olacak
şekilde) soyun. Yarım saat kadar acı suyu çıkması için tuzlu suda
bekletin.
- Tavukların, derilerini ve kemiklerini ayıklayın ve minik minik doğrayın.
- Bir tavaya sıvıyağı koyun ve orta ateşte patlıcanları kızartın,
patlıcanları peçete serdiğiniz bir tabağa alın ve yağının çıkması için
biraz bekleyin.
- Teflon bir tavada, tavukları sürekli karıştırarak kavurun.
(Tavuklar ilk önce su bırakacak, daha sonra suyunu çekecektir. Suyunu
çektiği sırada zeytinyağ yada sıvı yağ ekleyerek, turuncu bir hal alana
kadar kavurun)
- Minik minik doğradığınız biberleri ve domatesleri tavuğa ekleyin ve
3-4 dk. daha kavurun. Tuz, karabiber, maydanoz ve kekik ekleyerek
tatlandırın ve altını kapatın.
- Patlıcanların, ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız harcı çukurlara pay edin.
- Servis yapmadan önce, 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın.
NOTLAR
& Patlıcanı,
kızartmak istemiyorsanız, fırının ızgara bölümünde közleyebilir yada
üzerine çok az sıvı yağ gezdirerek fırında pişirebilirsiniz, veya
kapaklı bir tavada çok az yağ ile çok kısık ateşte pişirebilirsiniz.
-Senin favorin nedir? derseniz, tabiki kızartarak olanı, onun için
yukarda bana göre en güzel halini yazdım.
& Karnıyarık'ı but eti yerine
göğüs eti ilede yapabilirsiniz, yada yarı yarıya karışık
kullanabilirsiniz. Ben göğüs etini lezzetli bulmadığım için, but
kullanmayı tercih ediyorum.
& Yemeği fırına verirken yada çıkmasına yakın üzerine kaşar rendesi serpebilirsiniz, çok lezzetli oluyor.
& Yemeği aynı aşamaları kullanarak, klasik kıymalı karnıyarık olarakda pişirebilirsiniz. Bunun içinnda kullandığım harcı denemenizi özellikle öneririm.